Στη Βουλή από τον Αλ.Μεϊκόπουλο η υποβάθμιση του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία

Σε νέα παρέμβαση για τα ΕΛΤΑ στη Μαγνησία, και συγκεκριμένα για το κατάστημα ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία, προχώρησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε,  ο οποίος με Ερώτησή του κάλεσε  τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης να απαντήσει για ποιο λόγο ελήφθη η απόφαση για υποβάθμιση του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία, που από 01/09/2022 λειτουργεί μόνο δύο ημέρες την εβδομάδα.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής και τονίζεται στο δελτίο Τύπου, από τον Φεβρουάριο του 2021 έχει καταθέσει με αλλεπάλληλες Ερωτήσεις προς το Υπουργείο, επισημαίνοντας το πρόβλημα της εκτεταμένης υποστελέχωσης που αντιμετωπίζουν τα ΕΛΤΑ στη Μαγνησία, και η οποία έχει φυσικά ως αποτέλεσμα την ελλιπή εξυπηρέτηση των πολιτών, που καθυστερούν να λάβουν τις συντάξεις τους ή λαμβάνουν λογαριασμούς που έχουν λήξει από μέρες.

«Σε σχετική επίσημη απάντηση του Υπουργείου, αναφερόταν ότι επίκεινται μόνιμες προσλήψεις για την ενίσχυση των ΕΛΤΑ, ωστόσο στη Μαγνησία κάτι τέτοιο εδώ και ενάμιση χρόνο δεν έχει γίνει. Αντιθέτως, οι αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδοτήσεων συνεχίζουν κανονικά και προσλήψεις γίνονται μόνο με σύμβαση έργου και αφορούν πολύ λίγους εργαζόμενους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βουλευτής.

Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ΕΛΤΑ στη Μαγνησία αυτή τη φορά έπληξε το κατάστημα στη Ν. Ιωνία, που μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου λειτουργούσε ως θυρίδα, πραγματοποιώντας χρηματοοικονομικές συναλλαγές και παραλαβή-παράδοση δεμάτων. «Από 01/09/2022 η λειτουργία του καταστήματος υποβαθμίστηκε σε «προωθημένη θυρίδα», με εξυπηρέτηση για συναλλαγές μόνο δύο φορές την εβδομάδα. Οι δύο μόνιμοι υπάλληλοι του καταστήματος μεταφέρθηκαν στο κατάστημα του Βόλου, ενώ ο ένας ακόμα υπάλληλος που υπηρετούσε με σύμβαση έργου, αποχώρησε καθώς η σύμβασή του δεν ανανεώθηκε», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον Βουλευτή, οι πολίτες της Ν. Ιωνίας διαμαρτύρονται δικαιολογημένα, καθώς η νέα εξέλιξη με την υποβάθμιση του καταστήματος ΕΛΤΑ στην περιοχή δυσχεραίνει δυσανάλογα την καθημερινότητα και τις συναλλαγές τους. Ήδη κάνουν λόγο για ουρές και αυξημένη ταλαιπωρία τις λίγες ημέρες της εβδομάδας που λειτουργεί το κατάστημα.

«Η απόφαση υποβάθμισης του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία αποτελεί ακόμα μία απόδειξη της πολιτικής στόχευσης για αποδυνάμωση και απαξίωση του θεσμού των ΕΛΤΑ από την κυβέρνηση, στόχευση που φανερώνεται και από την εκτεταμένη υποστελέχωση και την ανυπαρξία μόνιμων προσλήψεων», ανέφερε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να προβεί επιτέλους σε μόνιμες προσλήψεις για τα ΕΛΤΑ στη Μαγνησία και πανελλαδικά, αλλά και να επαναφέρει την κανονική εβδομαδιαία λειτουργία του καταστήματος ΕΛΤΑ στη Ν. Ιωνία, ώστε να εξυπηρετούνται αποτελεσματικά οι πολίτες της περιοχής.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.