Στη Βουλή η εγκατάλειψη του Κάστρου των Παλαιών Βόλου

φωτογραφία αρχείου
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στους Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών

Ερώτηση κοινοβουλευτικού ελέγχου κατέθεσε προς την Υπουργό Πολιτισμού και τον Υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής και πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος αναδεικνύοντας το θέμα που έφερε στη δημοσιότητα ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Παλαιών- Παλαιού Λιμεναρχείου για το Κάστρο των Παλαιών, το οποίο βρίσκεται σε εγκατάλειψη.

Όπως σημειώνει ο Βουλευτής στην ερώτησή του, η περιοχή του Κάστρου των Παλαιών Βόλου και συγκεκριμένα ο οχυρωματικός του περίβολος (τειχίστηκε κατά την περίοδο του Ιουστινιανού) παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης. Επί του θέματος και κατά ανακοίνωση του τοπικού Συλλόγου Παλαιού Λιμεναρχείου – Παλαιών, οι «θησαυροί της πόλης» (το Πλινθοκεραμοποιείο του Τσαλαπάτα με το Μουσείο του και το γήπεδο του ιστορικού αθλητικού Συλλόγου «Μαγνησιακός Βόλου») συνθέτουν ένα τοπίο, το οποίο έχει μετατραπεί «…σε έναν απέραντο σκουπιδότοπο και ουρητήριο και αφετηρία πούλμαν για την Αλβανία χωρίς καμία υποδομή συνθηκών Υγιεινής».

Ο Βουλευτής ρωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες προκειμένου η εν λόγω περιοχή του Βόλου να τυγχάνει σταθερής φροντίδας και συνεχούς επιμέλειας αντί αποσπασματικής και ελλιπούς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.