Στην αναμονή οι έμποροι για το νέο φορολογικό σύστημα

Στο Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας

Στις εργασίες του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου βρέθηκε το απόγευμα ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Γιώργος Καρανίκας, ο οποίος μίλησε με τα μέλη του Δ.Σ. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με κυρίαρχο το φορολογικό και τόνισε πως ο κλάδος των εμπόρων «χτυπήθηκε» περισσότερο από κάθε άλλο τα χρόνια του μνημονίου. Σημείωσε δε, πως τηρείται στάση αναμονής, έτσι ώστε να προχωρήσει η κυβέρνηση στις προεκλογικές της εξαγγελίες.
Ο κ. Καρανίκας τόνισε πως τα προβλήματα των εμπόρων είναι πολλά και διαχρονικά και τώρα θα πρέπει ο κλάδος να επαναλάβει τα αιτήματά του, καθώς στο τιμόνι της χώρας είναι ποια, μία νέα κυβέρνηση.
Το φορολογικό σύστημα, είναι ένα από τα ζητούμενα των εμπόρων και όπως υποστήριξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ «αναμένουμε από τη νέα κυβέρνηση τις φορολογικές ελαφρύνσεις. Οι υποσχέσεις είναι ότι μέχρι 10 Αυγούστου θα έρθει το φορολογικό νομοσχέδιο. Βεβαίως είναι μόνιμο και διαρκές το αίτημά μας για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα κι ελπίζουμε κάποια στιγμή στην Ελλάδα αυτό να επιτευχθεί, γιατί είναι ιδιαίτερα σημαντικό για έναν υγιή ανταγωνισμό στο μικροεπιχειρείν».

«Ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός»

Όμως δεν είναι μόνο το φορολογικό που απασχολεί τους εμπόρους αλλά και άλλα ζητήματα.
«Υπάρχουν κι άλλα προβλήματα όπως ο ακατάσχετος επαγγελματικός λογαριασμός, οι 120 δόσεις, οι όροι των οποίων πρέπει να διευκρινιστούν όσο το δυνατόν καλύτερα και συγχρόνως να δούμε και την υλοποίησή τους και πολλά άλλα μικρά ή μεγαλύτερα θέματα και πρώτο και κυρίαρχο τη ρευστότητα που μπορούν να δώσουν οι τράπεζες, οι οποίες ευνοήθηκαν πάρα πολύ τα χρόνια του μνημονίου από όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά δυστυχώς το χρήμα δεν έχει έρθει προς τις επιχειρήσεις. Θεωρούμε ότι ειδικά οι τράπεζες θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πολύ καλύτερα επ’ ωφελεία και του Έλληνα εμπόρου. Επιπλέον πρόβλημά μας είναι και οι απίστευτα υψηλές τραπεζικές επιβαρύνσεις», κατέληξε ο κ. Καρανίκας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.