Στην αυριανή διαμαρτυρία για την υγεία συμμετέχει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Μαγνησίας

φωτογραφία από προηγούμενη κινητοποίηση

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν αύριο φορείς και σύλλογοι της Μαγνησίας έξω από το Νοσοκομείο Βόλου ζητώντας την ενίσχυση του ΕΣΥ , δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό. αλλά και μέτρα σε χώρους εργασίας. Στη διαμαρτυρία αυτή που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 13.15 θα συμμετέχει και ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας.
Όπως σημειώνει σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος “Η υγεία η δική μας και των οικογενειών μας δεν μπορεί να λογίζεται ως κόστος”!
Ειδικότερα στην ανακοίνωση αναφέρεται: “ οι εκατοντάδες συνάδελφοι σε market και καταστήματα καθημερινά ερχόμαστε σε επαφή με εκατοντάδες καταναλωτές και απαιτείται να παρθούν άμεσα αυξημένα μέτρα για την προστασία της υγείας μας.
Να πραγματοποιούνται σε όλους μας δωρεάν – επαναλαμβανόμενα τεστ, να μας παρέχεται δωρεάν ενισχυμένη μάσκα και όλα τα μέσα ατομικής προστασίας. Σε περίπτωση κρούσματος να μας ενημερώνουν και άμεσα να γίνεται απολύμανση.
Με αποκλειστική  ευθύνη της Κυβέρνησης και μοναδικό κριτήριο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων  και τις “αντοχές”  της οικονομίας τους, τα υγειονομικά πρωτόκολλα γίνονται λάστιχο φτάνοντας στο σημείο να μειώνουν την καραντίνα στις 5 ημέρες για τους νοσούντες  από κορωνοϊό.
Αυτή η κατάσταση δύο χρόνια τώρα δεν είναι αναπόφευκτη. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας, στα σχολεία των παιδιών μας. Είναι το αποτέλεσμα της διαχρονικής υποβάθμισης του δημόσιου συστήματος υγείας από όλες τις κυβερνήσεις που η μία έδινε την σκυτάλη στη άλλη. 
Από τη μια η πανδημία και από την άλλη η ασταμάτητη εξαντλητική δουλειά,  τα εξοντωτικά ωράρια, η δουλειά τις Κυριακές, τα κομμένα ρεπό, η μεγάλη εντατικοποίηση της εργασίας έχουν επιφέρει πολλαπλές επιπτώσεις στην υγεία μας.
Παίρνουμε την υπόθεση της προστασίας της υγείας μας, της ζωής και των δικαιωμάτων μας  στα χέρια μας! Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Μαζικά – επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ για όλους  με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας
• Ουσιαστική ιχνηλάτηση στους χώρους εργασίας με ευθύνη του κράτους.
• Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά κα) για όλους τους εργαζόμενους.
• Μάσκες ενισχυμένης προστασίας δωρεάν για όλους τους εργαζόμενους
• Τακτικές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους των καταστημάτων, των γραφείων και των αποθηκών.
• Εξασφάλιση αδειών ειδικού σκοπού σε όσους εργαζόμενους βγαίνουν θετικοί, νοσούν, σε όσους βρίσκονται σε καραντίνα, σε όσους ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, σε όσους πρέπει να επιτηρούν μικρά παιδιά ή ηλικιωμένους, με το κόστος να επιβαρύνει αποκλειστικά το κράτος και την εργοδοσία.
• Κρατική χρηματοδότηση και ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, των νοσοκομείων και της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας, με προσλήψεις μόνιμου υγειονομικού και λοιπού προσωπικού.
• Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, με προτεραιότητα στις ΜΕΘ και τα διαγνωστικά.
• Μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τώρα να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες, να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα στα σχολεία, να γίνουν προσλήψεις εκπαιδευτικών με βάση τα πραγματικά κενά και τις ανάγκες.
• Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.