Στην Cinque Terre το 1ο Γυμνάσιο Βόλου με περιβαλλοντικό πρόγραμμα Erasmus

Στο Γυμνάσιο του Σαν Στέφανο di Μάρα

Το γραφικό σκηνικό της περιοχής Cinque Terre της Λιγκούριας της Ιταλίας αποτέλεσε τον χώρο συνάντησης των μαθητών/τριών και των καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Βόλου, με τις αντίστοιχες ομάδες των χωρών της Ιταλίας , της Ισπανίας και της Τουρκίας, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+: «Save the Planet», από τις 14 έως 20 Απριλίου 2024.

Στο Δημαρχείο με τη Δήμαρχο

Οι οικογένειες του Ιταλικού σχολείου προσέφεραν μία εξαιρετική φιλοξενία στους  Έλληνες μαθητές /τριες με αξέχαστες εμπειρίες.  Το Γυμνάσιο του San Stefano di Magra, οργάνωσε με τον καλύτερο τρόπο την συνάντηση συνδυάζοντας εξαιρετικές πολιτιστικές ξεναγήσεις αλλά και άρτιες δράσεις για την υποστήριξη των στόχων του έργου.

Τα παιδιά με τις σημαίες όλων των κρατών

Φιλόδοξη πρωτοβουλία του συγκεκριμένου προγράμματος, μέσα από την συλλογική προσπάθεια, είναι η κατανόηση ενός από τα πιο πιεστικά ζητήματα της εποχής μας, της κλιματικής αλλαγής, η οποία δε γνωρίζει σύνορα, επηρεάζοντας τα οικοσυστήματα και την ανθρώπινη ζωή παγκοσμίως. Αναγνωρίζοντας αυτή την επείγουσα ανάγκη οι συμμετέχοντες, μέσα σε καλά οργανωμένα εργαστήρια, σεμινάρια, δράσεις και δραστηριότητες προσπάθησαν να εμβαθύνουν σε λύσεις, εστιάζοντας στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στην αλλαγή συνηθειών ως ακρογωνιαίο λίθο ενός βιώσιμου μέλλοντος. Όμως, το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκτείνεται και πέρα από μεμονωμένες ενέργειες και επιδιώκει να αναπτύξει μια διαρκή υιοθέτηση οικολογικών συνηθειών και φιλικών πολιτικών προς το περιβάλλον, από όλη την σχολική κοινότητα.

Δενδροφύτευση
Στο εργοστάσιο ανακύκλωσης χαρτιού

Τελικά στοχεύει να ενδυναμώσει τα μέλη , ώστε να γίνουν διαχειριστές της Γης μέσω της εκπαίδευσης , της υπεράσπισης και της δράσης.

Όλα τα παιδιά μια αγκαλιά
Σεμινάριο για τις αναβαθμίσεις της περιοχής όπου καλλιεργούνται αμπέλια

Η επόμενη συνάντηση του έργου θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο και στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου τον Οκτώβριο του 2024.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.