Στην εκδήλωση για τους έγκλειστους της Κίτρινης Αποθήκης ο Αλέξ. Μεϊκόπουλος

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στον χώρο έξω από το εμβληματικό κτίριο της Κίτρινης Αποθήκης (παλιά καπναποθήκη) παραβρέθηκε και παρακολούθησε και ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μια συγκινητική εικαστική δράση στη μνήμη όλων εκείνων που εγκλείστηκαν εκεί μέσα κατά τη διάρκεια της κατοχής, βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς και του ντόπιους δοσίλογους.
Με προβολή βίντεο πάνω στον τοίχο με φωτογραφίες νέων, με ηχητικές μαρτυρίες συγγενών από αρχειακό υλικό και δράσεις στο δρόμο με μουσική, λόγο από νέα παιδιά, μαθητές.
«Μια εκδήλωση για ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ και να μεταλαμπαδεύεται η μνήμη στην επόμενη γενιά. ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!» όπως τόνισε ο κ. Μεϊκόπουλος.
Η Κίτρινη Αποθήκη είναι ένα μεσοπολεμικό κτίριο του Βόλου (επί της οδού Γαζή) το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο και ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πριν από την αναμενόμενη ανάπλαση του κτιρίου με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα τριάντα χρόνια της λειτουργίας του. Την ιδέα και την καλλιτεχνική επιμέλεια της εικαστικής δράσης είχε η εικαστικός Μαρία – Ανδρομάχη Χατζηνικολάου. Την έρευνα αρχείου, τη σύνθεση και επιμέλεια των κειμένων της δράσης η φιλόλογος, θεατρολόγος, αρχειονόμος των Γ.Α.Κ. Αγγελική Νικολάου, την ηχητική σύνθεση ο συνθέτης Κωστής Δρυγιανάκης και την επιμέλεια των κειμένων του καλλιτεχνικού γεγονότος η ιστορικός τέχνης Μάγδα Κουμπαρέλου, όλοι μέλη της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας Βόλου (Ο.Π.Ι.Βό.), ενώ συμμετείχαν παιδιά από τη θεατρική ομάδα της Ένωσης Γονέων Βόλου, καθώς και έφηβοι και πλήθος κόσμου.
Ήταν μια καλλιτεχνική παρέμβαση στο χώρο που την παρακολούθησε πλήθος κόσμου και μια ευρηματική προσέγγιση στους νέους για να γνωρίσουν την ιστορία του χώρου αυτού και να τους προτρέψουν να μην ξεχνούν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.