Στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγ. Ντελακρουά φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Στο πλαίσιο των μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας για Ακαδημαϊκούς Σκοπούς, που πραγματοποιεί η κ. Ντιάνα Κάκαρη, ΕΕΠ Γαλλικής του Κέντρου Ξένων Γλωσσών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα διοργανωθεί την Παρασκευή 27.4.18 εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά ( https://lfh.edu.gr/ και https://lfh.edu.gr/el).

Η συγκεκριμένη επίσκεψη συνιστά μία από τις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του προγράμματος Τeachers 4 Europe και θα συμμετέχουν φοιτητές και φοιτήτριες των Παιδαγωγικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η δράση στοχεύει στη συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει η γνώση της γαλλικής γλώσσας, τόσο στη διαμόρφωση του προφίλ του σύγχρονου ευρωπαίου εκπαιδευτικού (κινητικότητα εκπαιδευτικών, συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, συνεχής επιμόρφωση), όσο και στην προώθηση της Ευρωπαϊκής διάστασης της Εκπαίδευσης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι φοιτητές και οι φοιτήτριες

• θα συζητήσουν στα γαλλικά με τον κ. Guy Rossignol, διευθυντή του γαλλόφωνου Δημοτικού Σχολείου, θέματα που αφορούν στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση,
• θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα του νηπιαγωγείου ή του δημοτικού που προορίζονται για τους μαθητές που είναι γαλλόφωνοι ή διδάσκονται τη γαλλική ως μητρική γλώσσα,
• θα θέσουν στα γαλλικά τα ερωτήματα που έχουν επεξεργαστεί κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου στις Γαλλίδες ή στους Γάλλους παιδαγωγούς (νηπιαγωγούς, δασκάλους, ειδικούς παιδαγωγούς).

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης αναμένεται οι φοιτητές και οι φοιτήτριες:

• να αποκτήσουν σαφέστερη εικόνα του γαλλικού εκπαιδευτικού συστήματος,
• να είναι σε θέση να συγκρίνουν το γαλλικό με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα,
• να έχουν εξοικειωθεί με τη μεθοδολογία της εκπαιδευτικής έρευνας (σχάρες παρατήρησης, πραγματοποίηση συνεντεύξεων),
• να καλλιεργήσουν την ευρωπαϊκή ταυτότητα και
• να διαμορφώσουν ευρωπαϊκή συνείδηση μέσω της επίγνωσης των κοινών αξιών ανάμεσα στη Γαλλία και στην Ελλάδα και της συνειδητοποίησης των κοινών στόχων/προβλημάτων στον εκπαιδευτικό τομέα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.