Στην έβδομη θέση για την ερευνητική του παραγωγή το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS

Στην έβδομη θέση μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ως προς την ερευνητική παραγωγή όπως αποτυπώνεται στα στοιχεία της βάσης δεδομένων SCOPUS του εκδοτικού οργανισμού Elsevier, με το τμήμα Ιατρικής, να είναι αυτό που υπερτερεί.

Όπως έγινε γνωστό, «σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τη βάση και αφορούν την ερευνητική παραγωγή των ελληνικών πανεπιστημίων μέχρι τις 6 Αυγούστου 2020, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας βρίσκεται στην έβδομη θέση μεταξύ των ελληνικών πανεπιστημίων με 14042 ερευνητικά κείμενα. Παράλληλα ο συνολικός αριθμός συγγραφέων είναι 3133, με τον αριθμό δημοσιεύσεων /συγγραφέα να ανέρχεται σε 4,48. Ο τομέας με το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσιεύσεων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι η Ιατρική.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Scopus είναι από τις πλέον δημοφιλείς και αντιπροσωπευτικές βάσεις δεδομένων για αναζήτηση βιβλιογραφίας. Περιλαμβάνει πάνω από 20.500 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από 5.000 εκδότες σε όλο τον κόσμο, 49 εκατομμύρια εγγραφές (το 78% με περιλήψεις), και πάνω από 5,3 εκατομμύρια έγγραφα συνεδρίων. Θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο βάση δεδομένων αναφορών και περιλήψεων από έγκριτη διεθνή βιβλιογραφία με εργαλεία που επιτρέπουν στους χρήστες -ερευνητές να αναζητήσουν ανακτήσουν και αναλύσουν ερευνητικές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν. Η Scopus καλύπτει πολλές διαφορετικές επιστήμες, όπως Χημεία, Φυσική, Μαθηματικά, Μηχανική, Επιστήμες Ζωής και Υγείας, Κοινωνικές Επιστήμες, Ψυχολογία, Οικονομικές Επιστήμες, Βιολογία, Γεωργικές και Περιβαλλοντικές Επιστήμες.