Στην Κιβωτό του Κόσμου και το σπίτι της οικογένειας Λούλη στον Άνω Βόλο

Όπως ανακοινώθηκε στα εγκαίνια του παραρτήματος στο Διμήνι

ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΛΟΥΛΗΣ - ΙΓΝΑΤΙΟΣΣτην Κιβωτό του Κόσμου δώρισε και το δεύτερο σπίτι της οικογένειας Λούλη, στον Άνω Βόλο, ο βιομήχανος Κώστας Λούλης, κατά την τελετή εγκαινίων του παραρτήματος στο Διμήνι που τελέστηκε παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου, όπου παιάνιζε η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ μετά την τελετή ακολούθησε λαϊκό γλέντι.
Όπως έγινε γνωστό, η νέα δωρεά του σπιτιού στον Άνω Βόλο, που είναι μεγαλύτερο από τη δομή του Διμηνίου, θα φιλοξενήσει κορίτσια αλλά και αδελφές των παιδιών που φιλοξενούνται στο Διμήνι, ώστε να είναι κοντά και να μην τους χωρίζει μεγάλη απόσταση.
ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΙΑΣΜΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΙΒΩΤΟΣΚΙΒΩΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣΜΠΑΝΤΑ Π.Ν.
Η «ψυχή» της Κιβωτού του Κόσμου π. Αντώνιος, με αφορμή τη δεύτερη δωρεά είπε, είπε ότι δεν συνηθίζει να κάνει σχέδια γιατί όπως λέμε όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει και μας πηγαίνει εκεί που Εκείνος θέλει. «Ήταν κάτι άλλο που προέκυψε, χωρίς να το έχουμε σχεδιάσει και αυτό θα λειτουργήσει για να στεγάσουμε τα κορίτσια μας που έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και μάλιστα είναι αδέλφια, ώστε να είναι κοντά τα μεν στα δε και να μπορούν να μεγαλώσουν σωστά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διπλή χαρά και για τη δεύτερη δωρεά
Ο δωρητής Κων. Λούλης εμφανώς ικανοποιημένος και συγκινημένος αναφέρθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου και στο έργο του π. Αντώνιου, ενώ εκτίμησε ότι στην πόλη δεν παρέχεται φιλανθρωπικό έργο, κάτι που συνέβαινε παλιότερα.
«Είμαι πολύ συγκινημένος διότι, μετά από την μεγάλη δοκιμασία που πέρασα πριν 17 χρόνια όταν δεν μπόρεσα να υλοποιήσω αυτό που ήθελα στη μνήμη της μητέρας μου, ο Θεός έφερε στον δρόμο μου τον π. Αντώνιο που είναι ένας έντιμος, ένας εξαιρετικός ιερέας του οποίου το έργο με συγκίνησε. Χαίρομαι πολύ γιατί αυτό το σπίτι το κάναμε με πολλή αγάπη κι απ’ ό,τι μου είπε αυτό ήταν όνειρό του για τα παιδιά και πριν ένα χρόνο το μεταβιβάσαμε, ακολούθησε η ανακαίνιση και πλέον φιλοξενούνται τα αγόρια», ανέφερε

Ο κ. Λούλης δήλωσε διπλά χαρούμενος γιατί η πρώην γυναίκα του και τα παιδιά του αποφάσισαν να δωρίσουν το δεύτερο σπίτι στο Άνω Βόλο , όπου εκεί θα φιλοξενούνται τα κορίτσια. Πρόκειται για ένα ακίνητο 12 στρεμμάτων με πιο πολλούς χώρους, εξήγησε.
«Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί η οικογένειά του φεύγοντας από το Βόλο, μετά από 100 χρόνια που ζήσαμε εδώ, θα μείνουν αυτά τα δύο σπίτια , οι δύο στέγες αγάπης θα θυμίζουν το πέρασμά μας και τα παιδιά θα βρίσκουν την αγάπη που στερήθηκαν από τα σπίτια τους», δήλωσε.

Ο βιομήχανος έπλεξε το εγκώμιο του π., Αντώνιου λέγοντας ότι επιτελεί κορυφαίο έργο και δεν έχει τη στήριξη της Πολιτείας, αλλά ούτε κι χρηματοδοτικών προγραμμάτων της Εκκλησίας. ‘Όπως είπε, ο ίδιος επωμίζεται τεράστιες ευθύνες και τεράστιο βάρος για τα παιδιά, που μεγαλώνουν σαν πριγκιπόπουλα.

Ο Κώστας Λούλης χαρακτήρισε πολύ σημαντική την ύπαρξη της Κιβωτού του Κόσμου στην πόλη του Βόλου, που «δεν έχει να επιδείξει ιδιαίτερο φιλανθρωπικό έργο, ενώ σε άλλες πόλεις βλέπει κανείς πολλά ιδρύματα, μεγάλα έργα προς όφελος των ανθρώπων που έχουν ανάγκη. Παλιότερα θυμάμαι υπήρχαν φιλανθρωπικά ιδρύματα, τώρα δεν υπάρχουν».
Τέλος, τόνισε ότι οι πολίτες του Βόλου θα έχουν τη χαρά να βλέπουν σε αυτά τα δύο ιδρύματα πως μπορεί ένα παιδί να σωθεί και να μεταμορφωθεί και από ένα «παιδί του δρόμου, να γίνει ένα χρήσιμος πολίτης στην κοινωνία.

Μεγάλος αγώνας για τα παιδιά
Ο π. Αντώνιος, που είναι ιδρυτής και η ψυχή της Κιβωτού του Κόσμου, δήλωσε ότι το νέο παράρτημα που βρίσκεται στο Βόλο είναι γεγονός και θα βοηθήσει και θα στηρίξει όλα τα εμπερίστατα παιδιά, όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της Κεντρικής Ελλάδος.
«Δίνουμε ένα πολύ μεγάλο αγώνα να μεγαλώσουμε παιδιά, που από πολύ μικρή ηλικία έχουν γνωρίσει το σκληρό πρόσωπο της ζωής, αλλά με τη στήριξη και τη βοήθεια όλων των ανθρώπων και του Βολιώτικου λαού, στον ένα χρόνο λειτουργίας της Κιβωτού, τα καταφέρνουμε.
Ο ίδιος απηύθυνε τους πάντες να σταθούν δίπλα στην Κιβωτό «και να κάνουμε μαζί αυτό το δύσκολο, αλλά όμορφο ταξίδι, που θα απαλύνει και θα βοηθήσει πολλές παιδικές ψυχές να ξαναβρούν την παιδική τους ηλικία», ενώ ευχαρίστησε τον κόσμο που παρέστη στη τελετή εγκαινίων.

Ο Αγροτικός Παράδεισος της Κιβωτού του Κόσμου στο Διμήνι, φιλοξενεί 30 παιδιά σε λιγότερο από έναν χρόνο λειτουργίας, από διάφορες περιοχές και υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας άλλων 20.
Τα παιδιά που έχουν βρει καταφύγιο στους κόλπους της Κιβωτού είναι ηλικιών από 5 μέχρι 18 χρονών, εγώ για τα μεγαλύτερα παιδιά λειτουργεί και πρόγραμμα ημιαυτόνομης διαβίωσης (με προσφορά στέγης και φροντίδα για την πορεία των σπουδών και της επαγγελματικής του κατάρτισης), που υποστηρίζει τα παιδιά στην έξοδό τους προς την πραγματική ζωή με ασφάλεια, διότι η ηλικία αυτή είναι πολύ ευαίσθητη, επισήμανε ο π. Αντώνιος. Ο ίδιος τόνισε ότι η Κιβωτός συμπαρίσταται στα παιδιά αυτά μέχρι να σταθούν στα πόδια τους «χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάψουμε να είμαστε το σπίτι που ανά πάσα στιγμή μπορούν να χτυπήσουν την πόρτα μας σε οποιαδήποτε δυσκολία».

Για τα χαρακτηριστικά των παιδιών είπε ότι όλα είναι με εισαγγελική παραγγελία, που απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον και τους φυσικούς τους γονείς. «Είναι κάτι πολύ σκληρό, είναι μεγάλο τραύμα η απώλεια της μάνας και πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας να θεραπεύσουμε αυτή την πληγή, αλλά με την εμπειρία που έχουμε αυτά τα 20 χρόνια και με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό περνάμε στην αντίπερα όχθη αρκετά παιδιά, πατώντας στα πόδια τους και μαθαίνουν να συγχωρούν και να μπορέσουν να κάνουν τα δικά τους όνειρα και να ζήσουν τη δική τους ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού τόνισε ότι δέχτηκε την πολύ μεγάλη δωρεά, και πρόσθεσε ότι για τη συντήρηση των εγκαταστάσεων, του έργου και του ειδικού επιστημονικού προσωπικού, είμαστε μόνοι μας και χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων των ανθρώπων που μπορεί να μας βοηθήσει και να μας στηρίξει α’ αυτή την προσπάθεια.
Όπως είπε η Κιβωτός διαθέτει την πείρα και την τεχνογνωσία, όχι απλά να στεγάσει κάποια παιδιά, αλλά να τα θεραπεύσει, γιατί αυτή είναι η ουσία του έργου της και γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ειδικό επιστημονικό προσωπικό, με το οποίο έχει στελεχωθεί το κέντρο του Βόλου, ώστε τα παιδιά αυτά να στέκονται στα δικά τους πόδια σωστά και να είναι σωστοί ενεργοί πολίτες, άνθρωποι της προσφοράς και καλοί χριστιανοί.
Η Κιβωτός του Κόσμου λειτουργεί άλλες δύο δομές στην Πωγωνιανή Ηπείρου, 800 μ. από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα και στην Κόνιτσα, στα Χίο και στην Αθήνα.
Για τα χαρακτηριστικά των παιδιών είπε ότι όλα είναι με εισαγγελική παραγγελία, που απομακρύνονται από το οικογενειακό περιβάλλον και τους φυσικούς τους γονείς, Είναι κάτι πολύ σκληρό, είναι μεγάλο τραύμα η απώλεια της μάνας και πραγματικά είναι πάρα πολύ δύσκολο το έργο μας να θεραπεύσουμε αυτή την πληγή, αλλά με την εμπειρία που έχουμε αυτά τα 20 χρόνια και με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό περνάμε στην αντίπερα όχθη αρκετά παιδιά, πατώντας στα πόδια τους και μαθαίνουν να συγχωρούν και να μπορέσουν να κάνουν τα δικά τους όνειρα και να ζήσουν τη δική τους ζωή.

Ένας φοιτητής της «Κιβωτού του Κόσμου» που μεγάλωσε εκεί και έζησε τη δομή από την ίδρυσή της είχε μόνο καλά λόγια να πει για το σπουδαίο έργο που προσφέρεται στα παιδιά.

Η ΙΜΔ αγκάλιασε την προσπάθεια
Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για μια εξαιρετική δραστηριότητα που πλέον θα φιλοξενείται στον τόπο μας και η Κιβωτός του Κόσμου έχει αποδείξει σε πολλά μέρη της Ελλάδας ότι διακονεί ότι καλύτερο. Τα παιδιά.
«Η πόλη του Βόλου με την εξαιρετική δωρεά του Κώστα Λούλη, ανοίγει νέες προοπτικές γιατί είναι μια πόλη που ξέρει να φιλοξενεί, να είναι αλληλέγγυα και να περιθάλπτει ότι υπάρχει ως ανάγκη ιδιαίτερα για τα παιδιά», επισήμανε.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη, στο πρόσωπο του πατρός Αντωνίου, η Εκκλησία έχει έναν εκπρόσωπό της που κάνει το καλύτερο δυνατό και από την πρώτη στιγμή η Μητρόπολη Δημητριάδος αγκάλιασε την προσπάθεια και θα συνεχίσει να είναι κοντά ως τοπική Εκκλησία και κοινωνία, ενώ πρόσθεσε ότι το παράδειγμα της Κιβωτού του Κόσμου είναι το καλύτερο στην εποχή.
«Όταν υπάρχει χρηστή διαχείριση, ενότητα, αλληλεγγύη και αξιοποίηση των δωρεών, τότε και τα μεγαλύτερα προβλήματα λύνονται», δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος που ευχήθηκε η προσπάθεια να είναι στερεωμένη και να μεγαλώσει και η Εκκλησία είπε ότι θα είναι εδώ για να ευλογεί και να συντρέχει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.