Στην ουρά από τα ξημερώματα οι Βολιώτες για μια θέση σε παιδικό ή βρεφικό σταθμό

Πάνω από 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ

Από τα ξημερώματα περίμεναν αρκετοί γονείς έξω από τον ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, καθώς σήμερα ξεκίνησαν οι αιτήσεις εγγραφής στους Βρεφικούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Βόλου, ωστόσο η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και ήδη ο κόσμος που περίμενε από νωρίς το πρωί έχει μειωθεί αρκετά. Οι εγγραφές στους Παιδικούς Σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ, θα συνεχιστούν και αύριο Πέμπτη.

Η διευθύντρια Εκπαίδευσης Παιδιού του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Νικολέττα Μπέντα δήλωσε στο magnesianews.gr, ότι κόσμος περίμενε έξω από την υπηρεσία από τις πρώτες πρωινές ώρες, ενώ η ίδια όταν πήγε για δουλειά το πρωί συνάντησε μερικές εκατοντάδες κόσμου που περίμεναν.
Ωστόσο, επειδή έγινε καλή προετοιμασία και υπήρχε πολύς κόσμος στο συγκεκριμένο τμήμα, λίγο μετά τις 9 το πρωί η ουρά είχε μειωθεί αισθητά.

Οι εγγραφές ξεκίνησαν σήμερα και αφορούν θέσεις στις δομές που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση οικογενειακής ζωής» και οι γονείς χρησιμοποιούν τα λεγόμενα Voucher. Οι υπόλοιποι γονείς που καταθέτουν αιτήσεις είναι με μοριοδότηση και τα αποτελέσματα θα βγουν στην πορεία.
Ο ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ θα δέχεται αιτήσεις για τους Παιδικούς Σταθμούς και αύριο Πέμπτη, ενώ οι Βρεφικοί και Παιδικοί Σταθμοί ξεκινούν τη λειτουργία τους από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πρόβλημα με τα βρέφη
Σύμφωνα με τη διευθύντρια εκπαίδευσης, τα βρεφικά τμήματα έχουν ένα πολύ μικρό πρόβλημα, γιατί οι θέσεις στις δομές του Δήμου Βόλου είναι μόλις 90, ενώ η κα Μπέντα επισήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα και με τον ιδιωτικό τομέα, με αποτέλεσμα οι γονείς να μην μπορούν να βρουν θέσεις για τα παιδιά τους.
Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να μείνουν βρέφη εκτός σταθμών, οι γονείς γράφηκαν στη λίστα του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και όταν γίνουν κάποιες ακυρώσεις, θα ειδοποιηθούν για να πάνε τα παιδιά τους.

Δεν θα μείνουν εκτός Παιδικών
Αντίθετα στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Βόλου η κατάσταση είναι καλή και η υπηρεσιακή παράγοντας εκτιμά ότι δεν υπάρχουν παιδιά που θα μείνουν έξω, καθώς υπάρχουν πολλές θέσεις, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.