Στην Πλ. Πανεπιστημίου η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ

Την ερχόμενη Τρίτη στις 10.30 το πρωί

Η Γραμματεία Βόλου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, αυτοπασχολούμενους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση σωματείων, συλλόγων και φορέων την Τρίτη 1 Μάη 10.30 πμ στην Πλ. Πανεπιστημίου.

Παράλληλα τους καλεί να συμμετέχουν στην έκθεση φωτογραφίας που διοργανώνουν τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, με θέμα «Την στάση του εργατικού κινήματος διαχρονικά, απέναντι στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο». Η έκθεση θα λειτουργεί στο ισόγειο του Εργατικού Κέντρου Βόλου και θα υπάρχει ξενάγηση από τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Βογιατζή Θανάση. Η έκθεση θα λειτουργεί τις εξής ώρες και ημέρες:
Τετάρτη 25/04: 18.00-21.00
Πέμπτη 26/04: 18.00-21.00
Παρασκευή 27/04: 18.00-21.00
Σάββατο 28/04: 10.00-13.00
Δευτέρα 30/04: 18.00-21.00

Σε ανακοίνωση της Γραμματείας του ΠΑΜΕ για την Πρωτομαγιά τονίζεται ότι μόνο ο οργανωμένος ταξικός αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.
Όπως αναφέρει, το δρόμο τον δείχνουν σήμερα τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα εργατικά κέντρα, οι αγωνιστές συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και οργανώνουν την πάλη για όλα όσα αφορούν τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους. Πρωτοστατούν στον αγώνα για κλαδικές συμβάσεις με δικαιώματα και αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, ενάντια στους πλειστηριασμούς, για την υγεία και την παιδεία των παιδιών του λαού, σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ, η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες όσων έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο,, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές των συνδικάτων, να βγουν στην αντεπίθεση, να απαιτήσουν απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και να βγει η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ:
• Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν
• Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
• Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
• Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
• Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
• Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.