Στην πορεία για τον συμβολικό αποκλεισμό της ΑΓΕΤ, η συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών

Τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η νέα συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου (πρόκειται για τη Επιτροπή που στελεχώνουν πρόσωπα, που αποχώρησαν από την πρώτη «Επιτροπή Πολιτών κατά της Καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ»), όπως είχε αποφασιστεί και ανακοινωθεί στην προηγούμενη συνέλευση στις 5 Φεβρουαρίου, με βασικά θέματα, τις επόμενες ενέργειες της επιτροπής για την κλιμάκωση του αγώνα και την εκλογή συντονιστικού οργάνου.
Όπως τονίζεται σε δελτίο Τύπου «στη συνέλευση αποφασίστηκε ομόφωνα η συμμετοχή της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών στη συγκέντρωση – πορεία που καλείται από τον “Συντονισμό Συλλογικοτήτων Βόλου” με στόχο τον αποκλεισμό του εργοστασίου της ΑΓΕΤ στις 14 Μαρτίου. Απόφαση που σημαίνει ότι από την πλευρά μας θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου η κινητοποίηση να πάρει παμβολιώτικα χαρακτηριστικά και να αποτελέσει μια ακόμη μεγαλειώδη απάντηση του κινήματος κατά της καύσης, που η δράση του ποικίλλει, αλλά ο στόχος του είναι ένας: η οριστική κατάργηση της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ Lafarge και όλων των σχεδίων για δημιουργία εργοστασίου παραγωγής RDF & SRF που προωθεί η Δημοτική Αρχή, η Περιφέρεια και η κυβέρνηση της ΝΔ.
Για αυτό καλούμε τους συμπολίτες μας να συμμετέχουν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιήσουμε τις επόμενες ημέρες προκειμένου να σχεδιάσουμε τις λεπτομέρειες της παρέμβασής μας. Και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, αλλά και τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της πόλης, να δώσουν και πάλι το μαχητικό παρόν στην πορεία στις 14 Μαρτίου, δίνοντας συνέχεια στο νήμα των προηγούμενων συλλαλητηρίων και στον αγώνα για τη ζωή και το μέλλον μας.
Σε ό,τι έχει να κάνει με την εκλογή συντονιστικού οργάνου της Επιτροπής η Συνέλευση εκτίμησε ότι πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε αυτό. Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα η Επιτροπή ταλανίζεται από τις συνέπειες της αντιδημοκρατικής και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς των μελών που προέρχονται κυρίως από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας.
Στην καταστρατήγηση των δημοκρατικών διαδικασιών, που είναι θεμελιώδεις για την ύπαρξη της Επιτροπής, δεν δείχνουμε καμία ανοχή. Τα βασικά χαρακτηριστικά μας είναι:
1. Η Συνέλευση έχει τον κύριο ρόλο στις διαδικασίες της Επιτροπής. Εκεί παίρνονται οι αποφάσεις κι αυτές δεν πρέπει ούτε να αλλάζουν ούτε να αλλοιώνονται.
2. Το Συντονιστικό, οφείλει να εκλέγεται με δημοκρατικό τρόπο και να έχει ρόλο συντονισμού της υλοποίησης των αποφάσεων της Συνέλευσης.
3. Η Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην καύση δεν ανήκει σε κανέναν, αλλά αποτελεί μια συλλογική κίνηση πολιτών, από την οποία δεν αποχωρούμε και δεν την χαρίζουμε σε καμιά ιδιοκτησιακή λογική.
Αν όντως τα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας εξακολουθούν να έχουν στοιχειώδη δημοκρατική σκέψη θα αποδεχθούν την απόφαση της Συνέλευσης της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου να δώσουν τη διαχείριση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του e-mail της Επιτροπής Αγώνα και θα λήξουν τον πραξικοπηματικό αποκλεισμό, που εν τέλει υποσκάπτει τον αγώνα κατά της καύσης σκουπιδιών.
Οι διαφορετικές απόψεις ακόμα και οι έντονες διαφωνίες είναι φυσιολογικό να υπάρχουν σε μια ζωντανή και δραστήρια Επιτροπή και στις Συνελεύσεις της και αποτελούν και πλούτο. Ο αντιδημοκρατικός τρόπος επίλυσής τους, όμως, αποτελεί κάτι ξένο τελείως και ανταγωνιστικό της δικιάς μας αντίληψης.
Καλούμε όλα τα μέλη που αγωνίστηκαν ως τώρα στο πλευρό μας και αποχώρησαν απογοητευμένοι να ξαναέρθουν στις συνελεύσεις μας και να ξανασυναντηθούμε σε δράσεις και δρόμους για τον αγώνα μας. Έχουμε το δίκιο και θα νικήσουμε! Η συνέλευση της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.