Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Σε πλήρη εξέλιξη οι εγγραφές συνέδρων και εισηγητών

Προσκλητήριο έχει σημάνει στην επιστημονική κοινότητα για τη συμμετοχή είτε ως εισηγητών ,είτε ως συνέδρων, στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς – 2017 “(“2nd Pan-Hellenic Conference on Digital Cultural Heritage-EuroMed 2017”), που θα γίνει στην Ελλάδα , στον Βόλο, κατά το χρονικό διάστημα από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 ( Οι εγγραφές συνεχίζονται στο link : http://euromed2017.eu ).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «έντονο , επίσης, είναι το ενδιαφέρον της Ελληνικής ,αλλά και Κυπριακής Πολιτείας για το σπουδαίο αυτό Συνέδριο ,που χαρακτηριστικά του είναι ο Πολιτισμός, η παιδεία, η έρευνα, η καινοτομία, οι ψηφιακές τεχνολογίες και ο τουρισμός , τέθηκε άμεσα υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης της Ελλάδος του Υπουργείου Τουρισμού και της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα , ενώ στις εργασίες του θα συμμετέχει και ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου κ. Κων. Καδής , όπως , επίσης και ο Digital Champion της Κύπρου κ. Χειμώνας Στ. .

Επίσης, αναμένεται το μεγάλο αυτό επιστημονικό γεγονός να τεθεί και υπό την Αιγίδα και άλλων Πολιτειακών Φορέων, τόσο από την Ελλάδα όσο και την Κύπρο και να υποστηριχθεί, με τη μορφή της συνδιοργάνωσης από πολλά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, χωρίς να λείπει το έντονο ενδιαφέρον από την Εκκλησία, εντός και εκτός Ελλάδος .
Για το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017 ,συνεργάζονται Πανεπιστημιακοί Φορείς, Πολιτεία και μεγάλες Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, Ελλάδας και Κύπρου , συνδυάζεται αυτό με τα παγκόσμια Συνέδρια EuroMed που διοργανώνει το ΤΕ.ΠΑ.Κ. στην Κύπρο κάθε δύο χρόνια, και ,φέτος διοργανώνεται από τους εξής Φορείς ,που το καθιέρωσαν για την Ελλάδα:

• Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου -,
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
• ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ.-
• Δίκτυο “Περραιβία”-Δευτεροβάθμιος Οργανισμός Πολιτισμού και Επιστημών

Σημαντικοί επιστήμονες και εισηγητές στο 2ο Συνέδριο

Στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης θα συμμετέχουν ως εισηγητές εκπρόσωποι Ελληνικών και Κυπριακών Υπουργείων , Ελληνικών και Κυπριακών Πανεπιστημίων , ερευνητικών κέντρων ,αλλά και σημαντικότατοι ανεξάρτητοι επιστήμονες και ερευνητές απ’ όλο τον κόσμο ,που εμπλέκονται με κάθε τρόπο στο μεγάλο θέμα της μελέτης ,έρευνας και διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς , παρουσιάζοντας ,μάλιστα ,τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των τεχνολογιών αιχμής και έξυπνων συστημάτων , τα χρηματοδοτικά εργαλεία μεγάλων ερευνητικών προγραμμάτων και διακρατικών συνεργασιών ,ενώ θα κληθούν ως Keynote Speakers αναγνωρισμένοι επιστήμονες που πρωτοπορούν στο μεγάλο θέμα της ψηφιοποίησης και της διάσωσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς .

Ζωντανή μετάδοση των εργασιών σε όλο τον κόσμο

Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί για 2η φορά στο Βόλο, από όπου και ξεκίνησε, από την Παρασκευή 1 έως και Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017 , στους φιλόξενους χώρους του Παραλιακού Συγκροτήματος “Παπαστράτου” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στα αμφιθέατρα «Γ. Κορδάτος» και «Γ. Σαράτσης», που διαθέτουν σύγχρονα μέσα βιντεοπροβολών και τηλεπικοινωνίας (Wi-Fi κτλ.) και θα μεταδοθεί ζωντανά σε όλο τον κόσμο , όπως συνέβη και στο 1ο Συνέδριο το έτος 2015, ταξιδεύοντας εικόνες του Ελληνικού Πολιτισμού σε όλη την Υφήλιο .

Ένα Συνέδριο χρήσιμο για τον Ελληνισμό

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου πιστεύει ότι και το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένο ,όπως συνέβη με το 1ο Συνέδριο , στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 400 σύνεδροι όλων των ειδικοτήτων και των Επιστημών , όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν μεταξύ τους σημαντικότατοι επιστήμονες της Ψηφιοποίησης , να ανταλλάξουν απόψεις και να σχεδιάσουν το μέλλον τους μέσα στην έρευνα και στην επιστήμη.

Τα αποτελέσματα του 1ου Συνεδρίου στον τομέα των συνεργασιών ήταν εντυπωσιακά, αφού μέσα από αυτές αξιοποιούνται πόροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης ,που αφορούν τον Πολιτισμό , ιδιαίτερα εν όψει του έτους 2018 ,που θεσμοθετήθηκε ως έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την Ευρώπη.

Τον ίδιο σημαντικό ρόλο θα επιτελέσει και το 2ο Συνέδριο , που έχει καθιερωθεί, πλέον, ως θεσμός για την Ελλάδα και θα αποτελεί κάθε δύο χρόνια το μεγάλο ραντεβού όλων των Ελλήνων και Κυπρίων επιστημόνων απ’ όλο τον κόσμο ,με σκοπό την μελέτη, έρευνα, διάσωση ,προστασία και ανάδειξη της Πολιτιστικής μας Κληρονομιάς.

Όλες οι πληροφορίες για το Συνέδριο : www.euromed2017.eu, Συνεννοήσεις -Οργανωτικά θέματα : Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” -Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 , [email protected] και ΤΕΠΑΚ Dr Μαρίνος Ιωαννίδης , Τηλέφ.: 00357-25002020, E-Mail: [email protected]

Όλες τις πληροφορίες και οι εγγραφές συνέδρων και εισηγητών για τα το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΨΠΚ στο LINK : http://euromed2017.eu/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.