Στην τελική φάση διαγωνισμού ρομποτικής το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας

Το μοναδικό σχολείο που συμμετείχε στον διαγωνισμό από τη Μαγνησία

Για άλλη μια χρονιά το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου συμμετείχε με δύο ομάδες στην τελική φάση του διαγωνισμού ρομποτικής FIRST LEGO LEAGUE GREECE, ο οποίος φέτος διοργανώθηκε διαδικτυακά λόγω των περιορισμών για τον COVID-19.

Το συγκεκριμένο σχολείο είναι το μοναδικό δημόσιο που συμμετείχε στο διαγωνισμό από τον νομό Μαγνησίας. Οι μαθητές/τριες που συμμετείχαν χωρίστηκαν σε δύο ομάδες (RoboRunners – Robo Athletes) και κατέλαβαν την 33η και 55η θέση αντίστοιχα μεταξύ 71 ομάδων. Τα ονόματα των μαθητών/τριών φαίνονται παρακάτω:

RoboAthletes RoboRunners
ΓΚΟΥΒΕΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΑΝΑΔΙΩΤΗ ΕΥΗ
ΚΕΧΑΙΔΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΚΙΩΚΑΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΥΡΙΤΣΗ ΕΥΑ ΚΑΛΙΑΤΣΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΠΑΛΤΑ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ ΚΩΣΤΑ ΕΛΕΝΑ
ΜΠΑΤΣΚΙΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΙΚΟΥΡΗ ΑΘΗΝΑ
ΜΠΕΑΣ ΕΞΑΡΧΟΣ ΜΑΚΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΟΦΙΑ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
ΠΕΤΜΕΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΥΛΩΝΑ ΜΑΡΙΤΙΝΑ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΤΟΤΣΑΪ  ΙΩΑΝΝΑ
ΤΣΩΛΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΖΑΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΧΟΥΛΙΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ  

 

Οι ομάδες υπέρβαλλαν εαυτόν αναλογιζόμενοι ότι τα σχολεία ήταν κλειστά επί μήνες καθώς και την τελευταία εβδομάδα πριν τον διαγωνισμό αρκετά τμήματα του σχολείου είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων, περιορίζοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των προπονήσεων τους αλλά και λόγω των περιορισμένων πόρων του σχολείου σε σχέση με τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που συμμετείχαν.

Αξίζουν συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες και ιδιαίτερα στον δάσκαλο πληροφορικής και προπονητή τους κ. Γεώργιο Ζαμπέτογλου για την προσπάθεια τους καθώς προπονούταν και πέραν του κανονικού ωραρίου μαθημάτων του σχολείου (διαλείμματα, ολοήμερο κλπ). Ο συγκεκριμένος δάσκαλος , όπως επισημαίνει σε επιστολή του προέδρου του Συλλόγου Γονέων κ. Σταύρου Πετμεζά,  αποτελεί φωτεινό παράδειγμα προς μίμηση καθώς οργανώνει – προπονεί εθελοντικά τα παιδιά και σε ώρες πέραν του ωραρίου εργασίας του, ενώ δεν σταμάτησε να καθοδηγεί τα παιδιά από το σπίτι καθ’ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού αφού ο ίδιος βρισκόταν σε καραντίνα ως θετικός στον covid-19.

Η όλη προσπάθεια δεν θα μπορούσε να ολοκληρωθεί χωρίς την βοήθεια του ΔΣ του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, αλλά και γονέων που συμμετείχαν εθελοντικά και αντικατέστησαν την απουσία του δασκάλου. Ο Σύλλογος γονέων και το ΔΣ ενίσχυσε την παραπάνω προσπάθεια τόσο οικονομικά αλλά και ηθικά όντας παρών σε όλη την διαδικασία.

Τέλος, ο Σύλλογος γονέων ευχαριστεί το τμήμα ρομποτικής  TALOS του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για την παραχώρηση χώρου αλλά και υλικών στις ομάδες του δημοτικού σχολείου ώστε να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό καθώς το τμήμα πληροφορικής βρισκόταν σε καραντίνα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.