Στήριξη των αγροτών απ ΄τις συνταξιουχικές οργανώσεις

Οι «Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας», συμμετείχαν σήμερα στο Πανμαγνησιακό συλλαλητήριο που οργανώθηκε από τους αγρότες του μπλόκου Αερινού και τους Αγροτικούς Συλλόγους της περιοχής. Εκ μέρος των συνταξιουχικών οργανώσεων καταθέσαν και διαβάστηκε το παρακάτω ψήφισμα-συμπαράστασης από τον Ρούσσα Γεώργιο – Πρόεδρο του Συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Μαγνησίας:

Ψήφισμα-συμπαράστασης
των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Μαγνησίας.

Οι συνταξιούχοι νομού Μαγνησίας εκφράζουν την αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα, τους στέλνουν αγωνιστικό χαιρετισμό και δηλώνουν αποφασιστικά ότι δεν είσαστε μονοί σας, τα προβλήματα μας είναι κοινά και από κοινού θα σταματήσουμε τις κυβερνητικές βάρβαρες πολιτικές και θα ανατρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια.
Χαρακτηριστικό δείγμα αυτής της μεγάλης και διαρκώς διευρυνόμενης εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης αποτέλεσε η συγκέντρωση εκπροσώπων από 100 και πλέον μαζικούς φορείς της Θεσσαλίας, που πραγματοποιήθηκε στο μπλόκο της Νίκαιας το Σάββατο 2/2.
Στην συγκέντρωση συμμετείχαμε με αντιπροσωπία των συνταξιουχικών οργανώσεων, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα του αγροτικού κινήματος με τους εκπροσώπους των ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων της Μαγνησίας, προσφέροντας οικονομική ενίσχυση στους αγωνιζόμενους αγρότες και κτηνοτρόφους.
Επίσης, καταδικάζουμε τη νέα δίωξη κατά των συνδικαλιστών του αγροτικού κινήματος στη Θεσσαλία, που καλούνται να δικαστούν στο νέο «αγροτοδικείο» της Λάρισας στις 1 Μαρτίου χωρίς καν να απολογηθούν, δείχνει τον κατήφορο που έχει πάρει η Κυβέρνηση, αφού ενισχύει τον αυταρχισμό και την καταστολή προσπαθώντας να βάλει νέα εμπόδια στην οργάνωση και τον αγώνα των εργαζομένων, των αγροτών και όσων αντιστέκονται και παλεύουν ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική.
Είναι υποκριτική η προσπάθεια της κυβέρνησης να κρατήσει αποστάσεις από την εισαγγελική νέα δίωξη, όταν δεν καταργεί το νομικό πλαίσιο αυτών των διώξεων, όταν δεν ακυρώνει όσες εκκρεμούν σε βάρος αγροτών.
Καταγγέλλουμε την ωμή παρέμβαση της Κυβέρνησης, τη νέα πρωτοφανή επιχείρηση τρομοκράτησης της αγροτιάς που αγωνίζεται και συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αγώνα της. Αν νομίζουν ότι με τέτοιες ενέργειες θα καταφέρουν να κάμψουν τον αγώνα της εργατιάς και της αγροτιάς είναι γελασμένοι. Συνεχίζουμε δυναμικά και στεκόμαστε στο πλάι της αγροτιάς.
Τα αιτήματά σας είναι δίκαια. Η ικανοποίησή τους η μόνη λύση που η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει.
Ζητάμε από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα σας και ότι αφορά τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΟΓΑ:
 να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, με αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
 Να σταματήσουν τα «αγροτοδικεία» και η ποινικοποίηση των αγροτικών και κοινωνικών αγώνων.
Πιστεύουμε, ότι μόνο με ένα αγροτικό κίνημα μαζικό και δυνατό και με τη συμμαχία της μικρομεσαίας αγροτιάς με τους εργαζόμενους, συνταξιούχους και άλλα λαϊκά στρώματα μπορούμε να έχουμε αγώνες με αποτελέσματα και προοπτική.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.