Στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου SRF

Η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ»

Στηρίζει και συμμετέχει στη συγκέντρωση κατά της καύσης σκουπιδιών και του εργοστασίου SRF, η «Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ».
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, «η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ» αγωνίζεται τα τελευταία τρία χρόνια ενάντια στην καύση απορριμματογενών καυσίμων και στηρίζει ένθερμα την πρωτοβουλία που πήραν ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Σύλλογος Προσωπικού Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου, το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας “Μήτσος Παπαρήγας” και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Μαγνησίας. Δηλώνει ότι θα συμμετέχει την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις 19:30, Ημέρα Περιβάλλοντος στην συγκέντρωση – εκδήλωση στην παραλία του Βόλου, ενάντια στην καρκινογόνα καύση απορριμμάτων και ΠΕΤ – ΚΟΚ και ενάντια στη δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF.
Καλούμε όλους τους πολίτες, όλους τους φορείς, όλα τα κινήματα, όλους τους συλλόγους, όλα τα σωματεία και όλες τις συλλογικότητες να συμμετέχουν, ώστε το μήνυμα μιας ολόκληρης πόλης κατά της θανατηφόρας καύσης σκουπιδιών και κατά της κατασκευής εργοστασίου παρασκευής απορριμματογενών καυσίμων να ηχήσει σε όλη την Ελλάδα και κυρίως να εισακουστεί από τους κυβερνώντες. Κύριο αίτημα των πολιτών πρέπει να είναι η οικολογική διαχείριση των σκουπιδιών μας, που συμπεριλαμβάνει πρόληψη, εκπαίδευση των πολιτών, κομποστοποίηση, διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση και κυρίως δημιουργία κατάλληλων δομών να υποστηρίζουν την ανακύκλωση των ανακυκλώσιμων υλικών.
Τα 42 εκατ. ευρώ αντί να σπαταληθούν σε ένα ακόμη εργοστάσιο που θα ρυπαίνει την πόλη και θα μετατρέψει τον Βόλο σε σκουπιδότοπο όλης της Ελλάδας, αλλά και νεκροταφείο ψυχών, αφού θα ετοιμάζει πακέτα για να καίγονται στην τσιμεντοβιομηχανία που λειτουργεί μέσα στον οικιστικό ιστό, να επενδυθούν σε μικρές μονάδες ανακύκλωσης των υλικών σε πρώτες ύλες. Αυτό θα σημαίνει ανάπτυξη της οικονομίας, που θα είναι αλληλένδετη με την υγεία του περιβάλλοντος και των πολιτών».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.