Στις 50.000 € οι οφειλές στη ΔΕΥΑΜΒ του πρώην Πολυκλαδικού

Στις 50.000 € ανέρχονται οι οφειλές προς της ΔΕΥΜΒ του πρώην Πολυκλαδικού στη Ν. Ιωνία και τα σχολεία αδυνατούν να ανταποκριθούν σε 100 δόσεις, διότι καλούνται να ρυθμίζουν οφειλές των τελευταίων 10 ετών, αλλά και να πληρώνουν τους τρέχοντες λογαριασμούς με χρέωση οικιακού τιμολογίου. Το αίτημα να εξεταστεί η τιμολογιακή πολιτική θα διερευνήσει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αποστόλης Ζαρκάδας – Βεργής, όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο διευθυντής του 1ου Ε.Κ. Βόλου Γιάννης Τσοκανάκης.

Ο διευθυντής του σχολείου ανέφερε ότι ειδικά στο πρώην Πολυκλαδικό που συστεγάζονται τέσσερα σχολικά συγκροτήματα το ποσό της παλιάς οφειλής ανέρχεται σε 50.000 €, ενώ το ρολόι είναι κοινό για όλες τις συστεγαζόμενες σχολικές μονάδες. «Αυτό σημαίνει ότι κάθε δόση θα ανέρχεται σε 500 € μόνο για το νερό και αν προσθέσουμε και το φυσικό αέριο ή το ρεύμα, τα χρήματα δεν επαρκούν, καθώς κάθε σχολική μονάδα παίρνει 1500-2000 € ανά τρίμηνο. Επιπλέον όταν εμείς καταναλώνουμε 400-500 κυβικά ανά τρίμηνο πληρώνουμε το νερό προσαυξημένο κατά πολύ σε σχέση με μία κατοικία, που το πάγιό της είναι στα 25 κυβικά», τόνισε.

Το σχολείο έθεσε το θέμα στη σχολική επιτροπή, όπου υποβλήθηκε αίτημα προς τη ΔΕΥΑΜΒ να μπουν ρολόγια για κάθε σχολείο χωριστά και να ισχύσει ένα διαφορετικό τιμολόγιο, ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.