Στις κάλπες 688 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για εκλογή νέου Συμβουλίου Διοίκησης

Τι περιλαμβάνει η διαδικασία- Πόσοι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ως εξωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα, Τρίτη 25 Οκτωβρίου, τα 688 μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, προκειμένου να συμμετέχουν στη διαδικασία για την εκλογή νέου Πρύτανη. Η εκλογική διαδικασία θα είναι ηλεκτρονική και θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5 το απόγευμα, εφόσον δεν σημειωθούν τεχνικά ζητήματα. Οι υποψήφιοι για εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκηση του ΠΘ είναι 12 και από την σημερινή εκλογή θα προκύψουν οι έξι, που θα συνεχίσουν στη διαδικασία για την εκλογή του Πρύτανη.
Οι 12 υποψήφιοι είναι οι εξής:
Ανδρέου Γεωργία Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής, Γκόβαρης Χρήστος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Δαναλάτος Νικόλαος Καθηγητής του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Μαμούρης Ζήσης Καθηγητής του Τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας, Μπιλλίνης Χαράλαμπος, Καθηγητής του Τμήματος Κτηνιατρικής, Θεοδωράκης Γιάννης, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Αναγνωστόπουλος Ιωάννης Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Μπάγκος Παντελεήμων Καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Βελισσαρίου Ευστάθιος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μυστακίδης Ευριπίδης Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, Σταμούλης Γεώργιος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Παπαδόπουλος Ιωάννης Καθηγητής στο Τμήμα Δασολογίας.
Σύμφωνα με τη διαδικασία, οι έξι Καθηγητές- εσωτερικά μέλη, που θα εκλεγούν από τα μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας θα βρίσκονται στο Συμβούλιο της Διοίκηση του ΠΘ. Ταυτόχρονα και άμεσα, το πολύ 24 ώρες μετά από την εκλογική διαδικασία, η αρμόδια Αντιπρύτανης κ. Ιωάννα Λαλιώτου, θα ανακοινώσει και τα 22 εξωτερικά μέλη, τα οποία έχουν επιδείξει ενδιαφέρον να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Διοίκηση του ΠΘ. Ο αριθμός των 22 εντυπωσιάζει, καθώς είναι αρκετά μεγάλος, ενώ μεταξύ αυτών βρίσκονται πολύ γνωστές προσωπικότητες, άνθρωποι της οικονομίας, συνταξιούχοι Καθηγητές Πανεπιστημίου από άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, αλλά και ομογενείς, που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό.
Οι έξι που θα προκύψουν από τις εκλογές θα πρέπει να συσκεφθούν και να αποφασίσουν με πλειοψηφία ποιους πέντε από τους 22 θα προτείνουν να ενταχθούν στο Συμβούλιο Διοίκησης. Οι έξι -εσωτερικά μέλη- και οι πέντε- εξωτερικά μέλη- μόλις εκδοθεί το σχετικό ΦΕΚ, που υπολογίζεται στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νέος Πρύτανης του ΠΘ, αφού πρώτα όσοι από τους έξι- εσωτερικά μέλη- ανοίξουν τα χαρτιά τους, εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη θέση του Πρύτανη και παρουσιάσουν το σχέδιο τους για ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως και την λίστα με τους Αντιπρυτάνεις που προτείνουν. Σημειώνεται ότι στις θέσεις των Αντιπρυτάνεων μπορούν να είναι μόνο ακαδημαϊκοί του ΠΘ. Με ισχυρή πλειοψηφία πάλι, οι έντεκα θα αποφασίσουν ποιος θα είναι ο νέος Πρύτανης.
Τέλος θα πρέπει να επισημανθεί πως υποψηφιότητα για Πρύτανης μπορεί να εκδηλώσει μόνο κάποιος από τους έξι ακαδημαϊκούς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και όχι κάποιο από τα εξωτερικά μέλη, τα οποία θα βρίσκονται μόνο στο Συμβούλιο Διοίκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.