«Στις μέρες μας η ανθρώπινη ζωή είναι απλώς… κόστος»

«Κάπου υπάρχει λίγο φως» το τραγούδι για τις τραγωδίες με κόστος ανθρώπινες ζωές
Μουσική παρέμβαση με νόημα, απ΄τον Βολιώτη τραγουδοποιό Κ. Βλαχούτσο

Το τραγούδι «Κάπου υπάρχει λίγο φως» είναι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του συμπολίτη Κώστα Βλαχούτσου, το οποίο γράφτηκε και ολοκληρώθηκε, με αφορμή το σιδηροδρομικό έγκλημα στα Τέμπη, που ζήσαμε πριν ένα χρόνο και χθες ήταν η μαύρη επέτειος, ωστόσο αναφέρεται στις τραγωδίες γενικότερα, με κόστος ανθρώπινες ζωές.
Στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή, με αφορμή τη μετάδοση τραγουδιών που γράφτηκαν για τα Τέμπη, στη διάρκεια σχετικής εκπομπής, μίλησε ο τραγουδοποιός Κώστας Βλαχούτσος, ο οποίος τόνισε ότι οι πρώτες μελωδίες, του ήρθαν από ένα άλλο έγκλημα, τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι Αττικής και αυτό που προσπαθεί να αποτυπώσει στο συγκεκριμένο κομμάτι είναι ότι στις μέρες μας η ανθρώπινη ζωή είναι απλώς κόστος, τοποθεσιών και ημερομηνιών τραγωδιών που στο τέλος βγάζουν ένα άθροισμα.
Ο κ. Βλαχούτσος εξήγησε ότι αυτό συμβαίνει είτε μιλάμε για τα Τέμπη είτε για το Μάτι, είτε για όποια άλλη τραγωδία .
«Το τραγούδι βάζει παράλληλα τη διάσταση ότι δεν είναι όλα μαύρα, στο τέλος του τούνελ και της νύχτας πάντα υπάρχει το φως, που θα έρθει από τη δράση των απλών καθημερινών ανθρώπων που τα βιώνουν όλα αυτά. Και αυτοί είναι που θα δώσουν τη λύση, ώστε να πάψει η ζωή να είναι απλώς ένα κόστος και να χάνεται έτσι», επισήμανε ο τραγουδοποιός.
Ο ίδιος είπε ότι η τέχνη, μπορεί να αφυπνίσει, να βάλει τον κόσμο να σκεφτεί και να πάει παραπέρα, φεύγοντας από μια ρουτίνα και μια προσωπική κατάσταση και από την καθημερινότητα που δεν μας αφήνει να σκεφτούμε βαθιά, πιο σύνθετα και σε ανώτερο επίπεδο, τόνισε και συμπλήρωσε ότι αυτή την προσπάθεια κάνει και ο ίδιος με αυτό το τραγούδι.

YouTube player
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.