Στις Σταγιάτες η 10η Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-μπαξέ

Στις 4-5 Μαΐου με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων

Για 10η χρονιά η Α.Π.Ο.Δράσης και ο Αιγίλοπας διοργανώνουν στις Σταγιάτες Πηλίου, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Μαΐου, τη Γιορτή Παραδοσιακού Σπόρου και Οικολογικού Κήπου-Μπαξέ, «προσπαθώντας να συμβάλλουμε στη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων και των ντόπιων ποικιλιών και να προωθήσουμε την ιδέα του οικολογικού κήπου» όπως έγινε γνωστό από τους διοργανωτές.
Όπως σημειώνεται, «φέτος η γιορτή είναι αφιερωμένη στην επανανοηματοδότηση της ποιοτικής τροφής μέσω της οικολογικής/βιολογικής γεωργίας, στην αυτοοργάνωση των γεωργών στην Ελλάδα αλλά και Ιταλία (Σάββατο 4 Μαϊου 2019, 19.00) και στην ενημέρωση γύρω από τα δηλητήρια που επιφυλάσσει η αλόγιστη ανάπτυξη στην παραγωγή τροφής και το πιάτο μας καθημερινά (Κυριακή 5 Μαϊου 2019, 13.00).
Το πρόγραμμα των εργαστηρίων θα περιλαμβάνει καλλιέργεια λαχανικών και δημιουργία σπορείων, κρητική διατροφή, ecoprinting με φυτικές βαφές, πλέξιμο με βελόνες. Επίσης θα γίνουν δραστηριότητες για παιδιά με σχεδιασμό κήπου, κατασκευή terrarium και περπάτημα σε μονοπάτια των Σταγιατών. Την Κυριακή στις 12.00, στην πλατεία των Σταγιατών, η γιορτή κορυφώνεται με την ανταλλαγή σπόρων.
Στη διάρκεια του διημέρου θα υπάρχουν φυτά από ντόπιες ποικιλίες καθώς και προϊόντα παραγωγών και συλλογικοτήτων (ΒΙΟΜΕ, συνεταιρισμός Ατόμων με Αναπηρίες “ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΑ” κ.ά.). Όπως κάθε χρόνο σας περιμένουμε για να βρεθούμε, να ενημερωθούμε, να ανταλλάξουμε απόψεις και να συμπορευτούμε στο ταξίδι της αυτοοργάνωσης, αυτοδιαχείρισης, αυτονομίας και αλληλεγγύης! Το μεσημέρι της Κυριακής 5 Μαΐου, προβλέπεται στις 3 το μεσημέρι, να υπάρξει γλέντι με δημοτική μουσική και τραγούδια (Σ. Γεραμπίνης πλήκτρα-φωνή, Μ. Καραμούτης κλαρίνο, Απ. Κανδήλας κρουστά, Αν. Βούλγαρης λαούτο)». Το πλήρες πρόγραμμα στο www.magnesianews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.