Στο 100% οι ακυρώσεις στα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία της Μαγνησίας!

Ο γ.γ. του Συλλόγου Θαν. Σιμώτας
Θ. Σιμώτας: «Πηγαίνουμε προς την καταστροφή»

Η επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, τα χιλιάδες κρούσματα και ο φόβος που προκλήθηκε σε πολλούς, έφεραν ακυρώσεις σε ποσοστό 100% των εκδρομών που είχαν προγραμματίσει τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Ηλία Κουτσερή ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου Ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Μαγνησίας κ. Θανάσης Σιμώτας, κάνοντας λόγο για σοβαρό ζήτημα επιβίωσης των ιδιοκτητών και εργαζόμενων στον εν λόγω κλάδο.

Ο κ. Σιμώτας μεταφέροντας την εικόνα που επικράτησε στις γιορτές αναφέρθηκε σε ακινητοποιημένα λεωφορεία και ακυρώσεις οργανωμένων εκδρομών στο 100% , καθώς η Όμικρον έφερε ανησυχία στον κόσμο.

Όμως δεν είναι μόνο η περίοδος των Χριστουγέννων που τα τουριστικά γραφεία και λεωφορεία επλήγησαν. “Κοντεύουμε στα δύο χρόνια που επλήγη ο οργανωμένος τουρισμός και τα οργανωμένα ταξίδια. Είναι πάρα πολύ λίγα αυτά που πραγματοποιούνται και με πολύ χαμηλές πληρότητες γι’ αυτό και ζητάμε στήριξη από την κυβέρνηση, αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω”, είπε ο κ. Σιμώτας, ενώ σε έναν μικρό απολογισμό ανέφερε πως το 2021 ήταν ίσως η χειρότερη χρονιά, χειρότερη ακόμη και από το 2020.

” Δεν ήταν ξεκάθαρα πολλά πράγματα σχετικά με πρωτόκολλα, με τον τρόπο που θα μπορούσε να λειτουργήσει μία τουριστική επιχείρηση κι από κει κι έπειτα υπήρχαν τα κρούσματα, οι μεταλλάξεις. Με μια πολύ μικρή εξαίρεση τους καλοκαιρινούς μήνες , που βγήκε λίγο ο κόσμος, αλλά και πάλι εκεί με χαμηλές πληρότητες , φτάσαμε στο τέλος του έτους και δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην όλη κατάσταση”, σημείωσε.

Αναφερόμενος στη λειτουργία των εν λόγω τουριστικών επιχειρήσεων και ενδεχόμενα μέτρα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα, ο κ. Σιμώτας σχολίασε πως η κυβέρνηση αφήνει μεν ανοιχτές τις επιχειρήσεις, όμως αυτές ουσιαστικά δεν έχουν έργο.

” Μια επιχείρηση, που υπολειτουργεί ή δεν δουλεύει σωστά , έχει μηδενικά έσοδα και τα έξοδα την ίδια στιγμή είναι πάρα πολλά, μια τέτοια επιχείρηση με έναν τέτοιο ισοζύγιο οδηγείται στην πτώχευση. Ζητάμε στήριξη, γιατί πηγαίνουμε προς την καταστροφή και υπάρχει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης”, υπογράμμισε. Επιπλέον, αν και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων ζητούσαν την απαλλαγή τους από τα τέλη κυκλοφορίας, όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα υπάρχει μείωση της τάξης του 50%.

Τέλος, οι επαγγελματίες της Μαγνησίας προσπαθούν να κάνουν τον προγραμματισμό τους για το επόμενο χρονικό διάστημα, πράγμα πολύ δύσκολο με τα όσα συμβαίνουν, που συνεχώς ανατρέπουν τον όποιο σχεδιασμό και ευελπιστούν πως από τον Μάρτιο κι έπειτα κάτι θα αλλάξει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.