Στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης και Τεχνολογίας το 2ο Πρότυπο Λύκειο Βόλου

Στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας (ACSTAC) που θα λάβει χώρα στις 19 και 20 Απριλίου 2024, στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη θα συμμετάσχει ο Όμιλος Νανοτεχνολογίας του 2ου Πρότυπου Λυκείου Βόλου.

Το Συνέδριο, που διοργανώνεται για δέκατη συνεχή χρονιά, αποτελεί μια ευκαιρία για την προβολή των φυσικών επιστημών, της τεχνολογίας, της μηχανικής και των μαθηματικών (STE(A)M), ενθαρρύνοντας τους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες έρευνας, κριτικής σκέψης, συνεργασίας και επικοινωνίας.

Οι μαθητές του σχολείου Χριστίνα Πρίφτη, Βλάσης Παχιός, Αναστασία Σκολαρίκη , Απωλλίνα Σπανοδήμου, Μαρία Τσάμη, Τριανταφυλλιά Σακισλή , Κωνσταντίνα Πολίτη, Νικόλαος Μιχαήλ και Ματθίλδη Μακροσάββα, υπό την επίβλεψη της Βιολόγου του σχολείου, κ. Ειρήνης Ανδρεάκου, προετοιμάστηκαν με αφοσίωση για τη συμμετοχή τους σε αυτό το Συνέδριο.

Επέλεξαν να εξερευνήσουν τα θέματα «3D Printing- Ιατρική» και «Λιποσώματα: Ένας σύγχρονος Δούρειος Ίππος στην Καταπολέμηση του Καρκίνου», προσεγγίζοντας τα με προσοχή και υπευθυνότητα.

Μέσω της διερεύνησης και της κατασκευής μακετών, οι μαθητές επέδειξαν όχι μόνο την τεχνική τους επιδεξιότητα, αλλά και τη δέσμευσή τους στην ανακάλυψη και την καινοτομία. Επιπλέον, ανέπτυξαν σημαντικές δεξιότητες όπως η συνεργασία, η επικοινωνία και η εργατικότητα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.