Στο 5ο Γυμνάσιο Βόλου μέλη του Σωματείου «Ιππόκαμπος»

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Με αφορμή την 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμια Ημέρας των ΑμεΑ και στο  πλαίσιο συνεργασίας και συμμετοχής του Σωματείου στο άτυπο δίκτυο φορέων υγείας της Ι.Μ.Δημητριάδος, αντιπροσωπεία του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “Ιππόκαμπος”, επισκέφτηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου το 5ο Γυμνάσιο Βόλου, για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών, μια δράση που ο Ιππόκαμπος υλοποιεί τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Η κ. Αικατερίνη Γαρυφάλλου, καλωσόρισε τα μέλη του “Ιππόκαμπου”, τα οποία, μετά την προβολή σχετικού βίντεο, συζήτησαν με τα μαθητές, για την αναπηρία ως κατάσταση ζωής, τη διαφορετικότητα και τις δυσκολίες και προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα άτομα με κινητική αναπηρία.

Οι εύστοχες ερωτήσεις, οι ειλικρινείς απαντήσεις αλλά και η συζήτηση ανέδειξε τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βοήθησε τα παιδιά να κατανοήσουν καλύτερα την ευθύνη όλων μας στην άρση όλων των στερεότυπων και προκαταλήψεων.

Η διαπίστωση ότι η αναπηρία δεν είναι πρόβλημα αλλά κατάσταση και ότι η οργάνωση της καθημερινότητας και η στάση της κοινωνίας την εμφανίζουν έτσι,  έβαλαν σε σκέψεις μαθητές και καθηγητές…

Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τη δράση του “Ιππόκαμπου” για τη συλλογή των καπακιών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα να προσφερθούν αναπηρικά αμαξίδια, ορθοπεδικά είδη και αναλώσιμα σε συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν ανάλογες δυσκολίες απόκτησης.

Η κοινωνική αλληλεγγύη και προσφορά συνδυάζεται με την προστασία του περιβάλλοντος, την καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης και της ανακύκλωσης.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Πρόεδρος του “Ιππόκαμπου” κ. Πέτρος Μπέλλος, έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών για το θέμα της αναπηρίας, για την προώθηση της αρχής ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας, για την εμπέδωση στη συνείδηση των παιδιών ότι η αναπηρία είναι υπόθεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για τη δημιουργία θετικών στάσεων των παιδιών απέναντι σε αυτά τα θέματα.

Τα παιδιά έχουν τη δύναμη της ανατροπής, αρκεί να τους προσανατολίσουμε, να τους ευαισθητοποιήσουμε και να τους ακούσουμε να εκφράζονται και να δημιουργούν διορθώνοντας τα τρωτά των προηγούμενων γενιών.

Με τις σκέψεις και τις ελπίδες αυτές χαιρετούμε και στηρίζουμε μια πρωτοβουλία αφύπνισης στην οποία θα σταθούμε αρωγοί ενώνοντας τη φωνή μας με νέους ανθρώπους που στα σχολεία τους δε μαθαίνουν, αλλά βιώνουν τη γνώση και προετοιμάζονται να ριχτούν στη ζωή με δυναμισμό και θέληση να χαράξουν νέους δρόμους στο διάβα τους.

Το Δ.Σ. του “Ιππόκαμπου” ευχαριστεί  την κ. Αικατερίνη Γαρυφάλλου, καθώς επίσης  και όλους τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου, που συνέβαλαν στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης.

 

Στα γραφεία του Ιππόκαμπου μαθητές του παιδικού σταθμού Αφροδίτη

Παράλληλα, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, ο πρόεδρος και μέλη του Σωματείου υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη χαρά μαθητές του παιδικού σταθμού Αφροδίτη με τη συνοδεία δύο νηπιαγωγών.

Οι μικροί μαθητές παρέδωσαν πλαστικά πώματα για τη δράση του Σωματείου, καθώς επίσης πρόσφεραν με αγάπη υπέροχες δημιουργίες που κατασκεύασαν με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους.

Τα χαμογελαστά προσωπάκια των παιδιών, οι χαρούμενες φωνούλες και οι αυθόρμητες ερωτήσεις τους ήταν μία ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα όλων στο Σωματείο.

Πριν αποχωρήσουν τραγούδησαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν καλή χρονιά.

 

– κοινωνικοσυναισθηματική αγωγή) επισκεφθήκαμε
το Νηπιαγωγείο, παραλάβαμε καπάκια
και ειχαμε την ευκαιρία σε μια ανοιχτή συζήτηση,
να απαντήσουμε στις ερωτήσεις των παιδιών σ

 

 

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.