Με ιδιαίτερη επιτυχία συμμετείχε το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Νέας Ιωνίας στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο ELEMASYN, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με γενικό τίτλο «Τόλμα να γνωρίζεις». Στο πλαίσιο του συνεδρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου επινόησαν, κατασκεύασαν και παρουσίασαν ένα πρωτότυπο εκπαιδευτικό επιτραπέζιο παιχνίδι με τίτλο «Μάντεψε τον Γάλλο εφευρέτη», σύμφωνα με τους κανόνες του γνωστού παιχνιδιού “Μάντεψε ποιος!”. Το παιχνίδι σχεδιάστηκε με εργαλεία της προσέγγισης STEAM, μεταξύ των οποίων chatbots, QRcodes, 3D printing, και είχε ως βασικό στόχο να προσεγγίσουν οι συμμετέχοντες με δημιουργικό και διαδραστικό τρόπο την πλούσια επιστημονική κληρονομιά της Γαλλίας και τη συμβολή της στη σύγχρονη εποχή. Μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την προέλευση σημαντικών εφευρέσεων, όπως ο στηθόδεσμος, το μηχανικό μολύβι, το μικροτσίπ, το στηθοσκόπιο και πολλές ακόμη, κατανοώντας τον ρόλο των Γάλλων εφευρετών στην εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Παράλληλα, κατά την παραμονή τους στο Παρίσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων και περιηγήσεων. Επισκέφθηκαν εμβληματικά αξιοθέατα όπως ο Πύργος του Άιφελ, η Παναγία των Παρισίων, το Μουσείο του Λούβρου και το Μουσείο Ορσέ, ενώ περιηγήθηκαν σε ιστορικές περιοχές της πόλης, όπως το Μαραί, η Μονμάρτη και η συνοικία των Λατίνων. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ανάκτορο των Βερσαλλιών και να θαυμάσουν σημαντικά σημεία πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος, όπως η Αψίδα του Θριάμβου και τα Ηλύσια Πεδία.
Η συμμετοχή αυτή αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία μάθησης, συνεργασίας και εξωστρέφειας για τους μαθητές, ενισχύοντας τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη σύνδεση της σχολικής γνώσης με τον πραγματικό κόσμο.

Το σχολείο συγχαίρει με ανακοίνωσή του θερμά τους μαθητές και τις μαθήτριες για την προσπάθεια και την επιτυχία τους, καθώς και τους εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση της δράσης και συνεχίζει να συμμετέχει ενεργά σε διεθνείς καινοτόμες εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες.

Στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο ELEMASYN στο Παρίσι το 1ο Πειραματικό ΓΕΛ Ν. Ιωνίας
Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.































