Στο αποκορύφωμα τα μαθήματα στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο»

Ενόψει των Πανελληνίων εξετάσεων με περισσότερους από 50 μαθητές υποψήφιους!

Στο αποκορύφωμα βρίσκονται τα μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο, καθώς 6 και 7 Ιουνίου ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις με Έκθεση σε ΕΠΑΛ και Γενικά Λύκεια αντίστοιχα και οι μαθητές αυτές τις ημέρες, γράφουν τα τελευταία διαγωνίσματα.
Ο εθελοντής καθηγητής και πρόεδρος του Δ.Σ. των εθελοντών εκπαιδευτικών Γ. Μέρκατας δήλωσε στο «Ράδιο-Ένα 102,5», ότι οι καθηγητές ευελπιστούν, τα παιδιά, να έχουν την επιτυχία των τελευταίων ετών.
Ο καθηγητής είπε, ότι τα παιδιά στο κοινωνικό φροντιστήριο είναι 130, οι μαθητές της Γ’ Λυκείου είναι 50, οι περισσότεροι από Γενικά Λύκεια, αλλά και ΕΠΑΛ, απ’ όλες τις κατευθύνσεις.

Πάνω από το 90% οι επιτυχίες

Ο κ. Μέρκατας είπε ότι το κοινωνικό φροντιστήριο έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στις Πανελλήνιες, ανάλογα με τη χρονιά και πάντα ξεπερνά το 90%.
Στο κοινωνικό φροντιστήριο, συμμετέχουν περίπου 50 καθηγητές, που δουλεύουν εθελοντικά, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι διορισμένοι σε σχολεία, έχουν θέσεις ευθύνης και προσπαθούν να αφιερώσουν χρόνο για να διδάξουν τα οικονομικά αδύναμα παιδιά του κοινωνικού φροντιστηρίου. Ακόμη, κάποιοι από τους καθηγητές, βοηθούν και στη βελτίωση των υποδομών του κοινωνικού φροντιστηρίου.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις τελειώνουν λίγο μετά τα μέσα Ιουνίου και εντός του Ιουλίου, οι καθηγητές θα ξεκινήσουν τα καλοκαιρινά μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο, για τη νέα Γ’ Λυκείου και σύμφωνα με τα νέα δεδομένα που το υπουργείο αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα, γιατί αλλάζει το σύστημα και οι εθελοντές καθηγητές προσπαθούν να είναι ενημερωμένοι, ώστε να προγραμματιστούν και οι ώρες που πρέπει να διαθέσουν για τη νέα χρονιά.
Οι ανακοινώσεις του κοινωνικού φροντιστηρίου Βόλου αναρτώνται στο Facebook, για άμεση ενημέρωση των ενδιαφερόμενων μαθητών.
Σημειώνεται, ότι οι διορισμένοι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουν στη δομή, είναι : Τζιώρτζου Αριστέα, Μαθηματικός, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Καραφέρης Ιωάννης, Φυσικός, 1ο Γυμνάσιο Βόλου, Χατζηγιάννης Ιωάννης, Φυσικός, Γυμνάσιο Ιωλκού,
Ταμία Ελένη, Φιλόλογος, 5ο Λύκειο Βόλου , Κολτσιδόπουλος Ευριπίδης, Βιολόγος, 8ο γυμνάσιο Βόλου, Πάτρας Δημήτριος , Φυσικός, 1ο Γυμνάσιο Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.