Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της «Μαγνησιακής Πίστης»

Απαλλάχτηκαν των κατηγοριών και οι 23 κατηγορούμενοι

Στο αρχείο τέθηκε η υπόθεση της απιστίας στην υπηρεσία για την υπόθεση της «Μαγνησιακής Πίστης» και απηλλάγησαν των κατηγοριών που αντιμετώπιζαν οι 23 κατηγορούμενοι, μέλη Διοικητικών Συμβουλίων του πιστωτικού συνεταιρισμού.
Η δίκη ξεκίνησε χθες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας, εκφωνήθηκε η υπόθεση, ωστόσο οι συνήγοροι ζήτησαν να μη γίνει το Δικαστήριο, με βάση το νόμο 4619/2019 και το άρθρο 405, όπως τροποποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2019.
Μετά την εξέλιξη αυτή, το Δικαστήριο έκρινε απαράδεκτη την ποινική δίωξη, έθεσε την υπόθεση στο αρχείο και απάλλαξε των κατηγοριών τους 23 κατηγορούμενους, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Το σκεπτικό των συνηγόρων της υπόθεσης, ήταν ότι για ποινική δίωξη εγκλημάτων που προβλέπονται σε άλλα άρθρα του νόμου, απαιτείται έγκληση, η οποία και δεν έγινε μέχρι τον Νοέμβριο του 2019, οπότε και τροποποιήθηκε το άρθρο 405, καθώς η όλη διαδικασία έγινε αυτεπάγγελτα, μέσω προκαταρκτικής της Εισαγγελίας Βόλου. Σημειώνεται ότι από την προκαταρκτική ασκήθηκαν διώξεις για απιστία στην υπηρεσία από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κατά 23 ατόμων, πρώην μελών του ΔΣ της «Μαγνησιακής Πίστης». Το αδίκημα της απιστίας στην Υπηρεσία αφορούσε σε χορηγήσεις δανείων που έγιναν σε μέλη της Μαγνησιακής Πίστης για ποσά που ξεκινούσαν από 150.000 € και άνω. Ενώ αρκετές χορηγήσεις δανείων ήταν νόμιμες εντούτοις σε κάποιες, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν φαίνεται ότι υπήρξαν παρατυπίες.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.