Στο δρόμο του αγώνα ξανά οι συνταξιούχοι διεκδικώντας όσα έχασαν

Στο δρόμο του αγώνα μπαίνουν ξανά οι συνταξιούχοι, ζητώντας να τους αποδοθούν όσα έχασαν από τις συντάξεις τους και τα δώρα, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της Τρίτης Ηλικίας. Στο Βόλο σήμερα έγινε Πανθεσσαλική σύσκεψη διοικήσεων συνταξιουχικών οργανώσεων όλων των ταμείων, όπου αποφασίστηκε να γίνει συνταξιουχικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 3 Οκτωβρίου, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Λάρισας.

Στη σύσκεψη έγινε ο απολογισμός των κινητοποιήσεων του 2018 και κατατέθηκε το πλαίσιο ια τις κινητοποιήσεις που θα ακολουθήσουν ως το τέλος της χρονιάς.

Ο Λέανδρος Μάκας, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ δήλωσε ότι πέρυσι έγιναν 168 κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, για τα προβλήματα των συνταξιούχων που είναι έντονα, καθώς οι περικοπές όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολύ μεγάλες και θα ληφθούν αποφάσεις για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Η πρώτη κινητοποίηση αποφασίστηκε να γίνει στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου και θα ακολουθήσουν και άλλες και όλη τη χώρα.

Ο Χρήστος Κολοβός οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΟΑΕΕ επισήμανε από τις μέχρι σήμερα δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, φαίνεται ότι δεν καταργούνται οι νόμοι που ψηφίστηκαν όλα αυτά τα χρόνια και θα πάρει ορισμένα μέτρα ανακούφισης.
«Εμείς δεν σταματάμε την προσπάθεια που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια και θα συνεχίσουμε τον αγώνα και ζητάμε την επιστροφή όσων χάσαμε και τα δώρα που κόπηκαν», επισήμανε ο κ. Κολοβός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.