Στο επίκεντρο η Αργώ για μαθητές Γυμνασίου από τη Γερμανία

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος 40 μαθητών του Γυμνασίου «Μέλανθον» της Νυρεμβέργης, βρέθηκε το ιστορικό σκάφος της Αργούς και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Αργοναυτική Εκστρατεία και για την κατασκευή του, σε επίσκεψη που έκαναν στο δημαρχείο Βόλου και στη συνέχεια στο σκάφος.

Οι μαθητές από τη Γερμανία, το σχολείο των οποίων είναι αδελφοποιημένο με το 1ο Γυμνάσιο Βόλου, θα μείνουν στην πόλη μας 12 μέρες, ενώ διδάσκονται τη μυθολογία και ιστορία της περιοχής, δεδομένου ότι διδάσκονται αρχαία ελληνικά.

Η Αργώ ήταν και σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Γερμανών μαθητών, οι οποίοι βρέθηκαν στο Δημαρχείο Βόλου και γνώρισαν την ιστορία της Αργούς και της Αργοναυτικής Εκστρατείας από τον πρόεδρο του Συλλόγου Αργοναυτών 2008 Νίκο Ντόκο και τον γραμματέα Κώστα Κεχαΐδη.
Συγκεκριμένα έγινε παρουσίαση του κατασκευαστικού μέρους της Αργούς και της Αργοναυτικής εκστρατείας με προβολή σχετικού βίντεο και στη συνέχεια αναχώρησαν για το λιμάνι του Βόλου όπου οι μαθητές απαθανάτισαν την Αργώ και ανέβηκαν στο σκάφος, ενώ ενημερώθηκαν για τον τρόπο του ταξιδιού.

Να σημειωθεί τέλος πως η Αργώ και οι Αργοναύτες κλήθηκαν να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Νάπολης στις 16-19 Σεπτεμβρίου, για την άφιξη των Ευβοιαίων που ίδρυσαν, αλλά δεν κατέστη εφικτή η συμμετοχή τους λόγω διαφόρων προβλημάτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.