Στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το LNG στον Παγασητικό ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε επερώτηση από την παράταξη του κ. Ν. Τσιλιμίγκα για τη σχεδιαζόμενη κατασκευή σταθμού αποθήκευσης και επαναεριοποίησης LNG εντός του Παγασητικού Κόλπου, παρευρέθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής “Κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα κρίσιμο για την ίδια τη φυσιογνωμία, την ιστορία, την αναπτυξιακή προοπτική και την ασφάλεια της πόλης του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

«Η παρουσία όλων των περιφερειακών συμβούλων της Μαγνησίας, εκπροσώπων των περιβαλλοντικών οργανώσεων του Νομού, εκπροσώπων επιστημονικών συλλόγων, αλλά και κατοίκων από τις περιοχές που φημολογείται ότι θα γίνει η χωροθέτηση μαρτυρά τη σοβαρότητα του ζητήματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Μεϊκόπουλος συμπληρώνοντας ότι η περιβαλλοντική ευαισθησία όσων αφορά ανώτερα θεσμικά και πολιτικά όργανα πιστοποιείται ή διαψεύδεται μέσα από τις αποφάσεις που αυτά λαμβάνουν.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είπε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε μία επένδυση που, αν πραγματοποιηθεί, θα έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στο φυσικό, οικιστικό, πολιτιστικό και αναπτυξιακό προφίλ της περιοχής μας, με κινδύνους για την ασφάλεια ανθρώπων και υποδομών, αλλά και τη δημόσια υγεία σε μια πόλη ήδη περιβαλλοντικά επιβεβαρημένη»  ανέφερε ο           Βουλευτής υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα και το ΟΧΙ που ήρθε σαν αποτέλεσμα της συνολικής αντίδρασης σύσσωμων των επιστημονικών, παραγωγικών, κοινωνικών φορέων της πόλης, και φυσικά το ΟΧΙ της κοινωνίας του Βόλου.

Η τεκμηριωμένη αντίθεση από πλευράς Αντιπεριφέρειας Μαγνησίας επιβεβαιώνει ότι άκουσε τις επιστημονικά αξιόπιστες θέσεις των φορέων. Επόμενο βήμα να διαμορφωθεί η αντίθεση σε ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα αποτελεί και την κοινή επίσημη θέση όλων των περιφερειακών παρατάξεων που θα αποσταλεί στα αρμόδια Υπουργεία.

«Η επικείμενη σύσκεψη που θα διοργανωθεί από την Επιτροπή Επιστημονικών Φορέων της Μαγνησίας, έπειτα από πρωτοβουλία που ανέλαβα για να υπάρξει ενιαία άποψη για το ζήτημα, θα αποτελέσει πρώτης τάξεως ευκαιρία και διαδικασία, όπου για πρώτη φορά θα κληθούν άπαντες να διαμορφώσουν και να συναποφασίσουν μια κοινή θέση της πόλης σε σχέση με την επένδυση» κατέληξε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Τις επόμενες ημέρες ο Βουλευτής θα συζητήσει στη Βουλή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας την Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε για την επένδυση LNG στον Παγασητικό Κόλπο”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.