Στο προσκήνιο η τεκμαρτή φορολόγηση για τους επαγγελματίες λαϊκών αγορών

Συναντήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών

Στο προσκήνιο φέρνει για ακόμη μία φορά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιομηχανικών Ειδών και Επαγγελματιών Λαϊκών Αγορών με έδρα τον Βόλο την τεκμαρτή φορολόγηση για τους επαγγελματίες λαϊκών αγορών σημειώνοντας σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ότι το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδος είχε συνάντηση με την Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών κ.  Μαρία Ψύλλα, όπου και έθεσαν το εν λόγω θέμα για τους Επαγγελματίες Λαϊκών Αγορών, οι οποίοι εργάζονται ελάχιστες ημέρες και ώρες της εβδομάδας συγκριτικά με το προσδοκώμενο, με το ετήσιο τεκμήριο και τις τριετίες να είναι εξοντωτικοί παράγοντες για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Η Γεν. Γραμματέας , σύμφωνα με την Ομοσπονδία δεσμεύτηκε για την εξέταση της φοροελάφρυνσης και η ίδια προέτρεψε για την εξάντληση του περιθωρίου κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων, ενώ η Ομοσπονδία ενημερώνει πως η δήλωση των αδειών στο ηλεκτρονικό σύστημα ΟΠΣΑΑ πήρε παράταση 15 ημερών.

Παράλληλα, συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Γεν.Γραμματέα Εμπορίου κ. Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση δεσμεύτηκε για την κατάργηση υποχρεωτικής φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας.

Τέλος, γίνεται γνωστό ότι την ερχόμενη Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024 κατόπιν αιτήματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους Δήμους της Θεσσαλίας και εκπροσώπους των Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών αγορών στην έδρα της Περιφέρειας στη Λάρισα, για θέματα Υπαίθριου Εμπορίου και Λαϊκής.

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.