Στο συλλαλητήριο κατά της καύσης καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Μαγνησίας συμμετέχει και καλεί στην πορεία του Σαββάτου 5 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ελευθερίας ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης και Lafrge για την καύση σκουπιδιών.
Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι το δικαίωμα που δίνει στην ΑΓΕΤ η αδειοδότηση του υπουργείου να καίει 200.000 τ. απόβλητα καύσιμα (RDF, SRF) ετησίως, είναι ένα έγκλημα, όσο και αν αποσιωπάται εντέχνως, η καύση σκουπιδιών και η δημιουργία εργοστασίων επεξεργασίας RDF και SRF αποτελεί κατεύθυνση της ΕΕ, την οποία δεν αμφισβητεί κανείς θεσμικός και τοπικός παράγοντας (περιφερειάρχες, βουλευτάδες, δήμαρχοι κτλ). «Αυτή την κατεύθυνση επιχειρεί να υλοποιήσει και ο επιχειρηματικός τυχοδιωκτισμός της δημοτικής αρχής του Βόλου, που στο πλαίσιο της συνολικής επιχειρηματικοποίησης των δημόσιων υποδομών και υπηρεσιών μετατρέπει την πόλη σε ένα επικίνδυνο για τις κοινωνικές ανάγκες καζίνο, ξεγυμνώνοντας την αστική διαχείριση ως ένα απλό «κατοικίδιο» εργοδοτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων», αναφέρει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι «για να κερδίσουμε χρειάζεται να μεγαλώσουμε την αντίσταση από τα κάτω σε σύγκρουση με λογικές που προωθούν τη λύση των προβλημάτων μας από ομάδες παραγόντων και «ειδικών». Να συγκρουστούμε και να απομονώσουμε τον φιλοεργοδοτικό συνδικαλισμό της διοίκησης του σωματείου της ΑΓΕΤ και του ΕΚΒ. Να ενισχύσουμε το κίνημα που παλεύει με κέντρο τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη. Να ενισχύσουμε την αντικυβερνητική και αντεργοδοτική πάλη».
Καταλήγοντας αναφέρει ότι η κρατικοποίηση του εργοστασίου της ΑΓΕΤ κάτω από εργατικό έλεγχο, για να λειτουργεί σύμφωνα με τις ανάγκες μας αποτελεί στόχο πάλης που ενοποιεί ολα τα επίπεδα διεκδίκησης.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.