Στον Βόλο πλέον οι έντεκα μαθητές και οι καθηγητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου

Βρίσκονταν στην Ιταλία, όπου συμμετείχαν σε πρόγραμμα Erasmus

Στον Βόλο έφθασαν χθες, ξημερώματα Τετάρτης, οι έντεκα μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου και οι δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί τους, οι οποίοι βρίσκονταν στην Περούτζια της Ιταλίας, συμμετέχοντας σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών –erasmus. Η εν λόγω περιοχή της Ιταλίας συγκαταλέγεται στις «μη επικίνδυνες», παρόλα αυτά οι γονείς των παιδιών, εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο.
Οι συνοδοί καθηγητές τους κινητοποιήθηκαν και βρήκαν εισιτήρια επιστροφής, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου ναύλωσε λεωφορείο για να μεταφέρει από την Αθήνα στο Βόλο μόνο την βολιώτικη μαθητική αποστολή κι έτσι οι μαθητές βρίσκονται από χθες στις οικογένειές τους.
Μιλώντας στο magnesianews.gr ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κ. Καραφέρης λίγες ώρες μετά την επιστροφή των μαθητών, ανέφερε πως εκείνοι επέστρεψαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους τα ξημερώματα και είναι καλά στην υγεία τους.
“Όλα κύλησαν ομαλά. Τα παιδιά έφτασαν στο Βόλο και στις οικογένειές τους. Δεν ασθενεί κανένα παιδί. Περιμένουμε να εξομαλυνθούν τώρα τα πράγματα, να ρίξουμε τους τόνους και να επιστρέψουμε στην καθημερινότητα”, είπε χαρακτηριστικά ο Διευθυντής του σχολείου.

«Γόνιμος διάλογος και συνεννόηση»

Αναφορικά με αντιδράσεις κάποιων γονέων που επιθυμούσαν να τεθούν σε καραντίνα τα έντεκα αυτά παιδιά, ο κ. Καραφέρης σημείωσε πως με τους γονείς υπάρχει ένας γόνιμος διάλογος και συνεννόηση, επανέλαβε πως οι έντεκα μαθητές δεν νοσούν και είναι καλά στην υγεία τους, ενώ σημείωσε πως αρμόδιο για να δώσει περαιτέρω οδηγίες, εφόσον χρειαστούν, είναι το Υπουργείο Παιδείας.
Οι έντεκα μαθητές, μετά από πρόταση του Διευθυντή του σχολείου τους, μπορούν να παραμείνουν στο σπίτι τους μέχρι την Παρασκευή, όπου και κανονικά θα επέστρεφαν από το ταξίδι τους στην Ιταλία. Αυτή η πρόταση έγινε στο πλαίσιο και του καθησυχασμού των γονιών εκείνων που διαμαρτύρονται και εξέφρασαν την γνώμη, να τεθούν τα παιδιά σε καραντίνα.
Πάντως, να σημειωθεί ότι είναι στη βούληση των παιδιών και των γονιών τους εάν θα παραμείνουν σπίτι έως την Παρασκευή ή θα μεταβούν στο σχολείο. Εκείνο που υπάρχει ως πρόβλημα τόσο στα σχολεία όσο και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας είναι πως έχουν ζητήσει από τη Δευτέρα αλλά και χθες και σήμερα περαιτέρω ενημέρωση για τις κινήσεις τους από το Υπουργείο Παιδείας και απάντηση τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ, δεν είχαν λάβει.

Το ιστορικό και η επιστροφή

Στην Περούτζια βρέθηκαν έντεκα μαθητές και δύο συνοδοί εκπαιδευτικοί του 1ου Γυμνασίου Βόλου, στο πλαίσιο προγράμματος Erasmus. Ωστόσο μόλις τα παιδιά έφτασαν στη γειτονική χώρα, εντοπίστηκαν τα πρώτα κρούσματα του κορωνοϊού σε πολλές ιταλικές επαρχίες.
Αν και εκεί που διέμεναν οι Βολιώτες μαθητές δεν υπήρχε κάποιο κρούσμα και η ζωή, όπως μετέφεραν και τα ίδια τα παιδιά, σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Σωκράτη Σαβελίδη, κυλούσε πολύ ομαλά, οι γονείς των παιδιών φοβούμενοι έξαρση του ιού, ζήτησαν να επιστρέψουν τα παιδιά τους πίσω στο Βόλο.
Οι συνοδοί καθηγητές, σύμφωνα με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ Σωκράτη Σαβελίδη, κινητοποιήθηκαν και με μεγάλο κόπο κατάφεραν και βρήκαν εισιτήρια επιστροφής.
Η μαθητική αποστολή, αποχώρησε την Τρίτη από την Περούτζια, ταξίδεψε στη Ρώμη απ’ όπου και αναχώρησε για την Αθήνα αεροπορικώς. Ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Βόλου κανόνισε να μεταφερθούν τα παιδιά και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί με λεωφορείο από την Αθήνα στο Βόλο και η μαθητική αποστολή έφτασε στο Βόλο πολύ νωρίς χθες το πρωί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.