Στον εισαγγελέα η αντιπεριφερειάρχης για τη ρύπανση στο λιμάνι

Σύμφωνα με δειγματοληψία που έγινε στις 2 Απριλίου

Επιβάρυνση του θαλάσσιου χώρου στο σημείο μεταξύ Τελωνείου και Δημαρχείου με κωλοβακτηρίδια και αμμωνία, ένδειξη λυμάτων έδειξαν τα αποτελέσματα των δειγματοληψιών που έκαναν υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στις 2 Απριλίου και σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας πήγε στον εισαγγελέα, προκειμένου να διατάξει προκαταρκτική για να εντοπιστεί ο ρυπαντής του θαλάσσιου χώρου.

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυνδρίνη, εδώ και 10 ημέρες, στο χώρο ελλιμενισμού των αλιευτικών σκαφών στο λιμάνι του Βόλου παρατηρήθηκε καφέ κηλίδα ανοιχτού χρώματος, που φεύγει και επανέρχεται μετά από μερικές ημέρες.
Το φαινόμενο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 2 Απριλίου και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας έκανε δειγματοληψίες, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν χθες το μεσημέρι και δείχνουν αυξημένες τιμές σε κωλοβακτηρίδια και αμμωνία, αποτελέσματα, που σύμφωνα με την ίδια παραπέμπουν σε αστικά λύματα.

Η κ. Κολυνδρίνη δήλωσε ότι από συνεργασία των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας με το Λιμεναρχείο και τη ΔΕΥΑΜΒ προκύπτει ότι δεν υπάρχει διαρροή από αγωγό ομβρύων που καταλήγει στο σημείο και προκειμένου να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση, η ίδια πήγε σήμερα τα αποτελέσματα των μετρήσεων στην Εισαγγελία, ώστε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση και να διαπιστωθεί η πηγή της ρύπανσης.
Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο σημείο εμφανίζεται ρύπανση σε διάστημα 2-3 ημερών, που στη συνέχεια διαλύεται αλλά εμφανίζεται ξανά.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ελέγχους αυτή την περίοδο για την καταλληλότητα των ακτών, που θα κολυμπήσουν κάτοικοι και επισκέπτες και το λιμάνι να εμφανίζει τέτοια εικόνα, δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης κ. Κολυνδρίνη.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.