Στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του ορφανοτροφείου Βόλου

Καταγγέλλει τις προηγούμενες διοικήσεις για έλλειμμα 96.000 ευρώ στα ταμεία του ιδρύματος!

Στην κατάθεση δύο μηνυτήριων αναφορών, για ζητήματα που αφορούν την οικονομική διαχείριση προηγούμενων διοικήσεων, προέβη σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ορφανοτροφείου Βόλου κ. Άγγελος Αγραφιώτης.

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Αγραφιώτης, “μετά τον –μέχρι τώρα- έλεγχο των οικονομικών στοιχείων προηγουμένων ετών, στους οποίους έχει προχωρήσει η νέα διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι την Εισαγγελία Βόλου, και κατέθεσε όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε, ώστε ο αρμόδιος Εισαγγελέας να διερευνήσει τις δύο υποθέσεις και να αναζητήσει τυχόν πράξεις ή παραλείψεις στα πρόσωπα των παλαιοτέρων διοικήσεων, για ελλείμματα που έχουν διαπιστωθεί, συνολικού ύψους 96.000€”.

Ο πρώτος φάκελος αφορά στην περίοδο 2010 – 2012, κατά την οποία το έλλειμμα που διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει ο κ.Αγραφιώτης, ανέρχεται στο ποσό των 41.000€, με το πόρισμα του ελέγχου να αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι προήλθε από την ενδεχόμενη υιοθέτηση, από τη διοίκηση της περιόδου εκείνης, ενός συστήματος «τριγωνικής συναλλαγής» με πρόσχημα τη λογιστική και γραμματειακή υποστήριξη του Ιδρύματος.

Η δεύτερη υπόθεση σχετίζεται με έλλειμμα ύψους 55.000€, κατά την περίοδο 2014 – 2015, με το παραπάνω ποσό να αφορά στην κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει το Ίδρυμα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την εξέταση της συγκεκριμένης περίπτωσης, η τότε διοίκηση του Ορφανοτροφείου δεν προέβη στην υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα το ίδρυμα να μην λάβει τις επιχορηγήσεις των ετών 2014 & 2015.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Αγραφιώτης:
«Αναλάβαμε την διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου με όρεξη και όραμα να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τα παιδιά που το Ίδρυμα φιλοξενεί. Μαζί με τη διοίκηση αναλάβαμε και χρέη 285.000€ .

Το τελευταίο όμως διάστημα, αποτελεί για εμάς πραγματικό εφιάλτη, γιατί πέρα των προσχωμάτων που κάποιοι –κινούμενοι στο παρασκήνιο- μας θέτουν, διαπιστώνουμε ότι και η οικονομική κατάσταση που παραλάβαμε κάθε άλλο παρά ως θετική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Καθώς, λοιπόν, προχωρά ο λογιστικός έλεγχος διαφόρων καταγγελιών που δεχόμαστε, τον οποίο είμαστε υποχρεωμένοι ως νέα Διοίκηση να διενεργήσουμε, καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ελλείμματα και ποσά τα οποία, ενώ θα έπρεπε να έχουν μπει στα ταμεία του Ιδρύματος, αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Μετά από ώριμη σκέψη, που σχετίζεται πρωτίστως με τον βασικό στόχο της νέας διοίκησης, που δεν είναι άλλος από το να επαναφέρουμε την ηρεμία και την ομαλότητα στη λειτουργία του ιδρύματος, και τις ζωές των παιδιών που φιλοξενεί, αποφασίσαμε να διαβιβάσουμε τις δύο αυτές υποθέσεις στην Εισαγγελία Βόλου, ζητώντας να προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανσή τους και την αναζήτηση πράξεων ή παραλείψεων που ζημίωσαν το ίδρυμα. Παράλληλα η διοίκησή μας, αποφάσισε να διεκδικήσει τα απολεσθέντα ποσά, από όσους έχουν εμπλακεί με τον οποιοδήποτε τρόπο στην υπερχρέωση του ιδρύματος.

Εμείς από την πλευρά μας, σε συνεργασία με τη νομική και οικονομική υπηρεσία, συγκεντρώσαμε όλα τα στοιχεία και αποδείξεις και τα παραδώσαμε σήμερα στην Εισαγγελία και αναμένουμε τα πορίσματα της εξέτασης που θα διενεργηθεί, προκειμένου –με τη σειρά μας ως Διοίκηση- να προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να διασφαλίσουμε και να διεκδικήσουμε τα συμφέροντα του Ιδρύματος και κατά συνέπεια, των παιδιών που αυτό φιλοξενεί.

Το Ορφανοτροφείο Βόλου αντιμετωπίζει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και χρειάζεται τη στήριξη όλων των πολιτών, γιατί πραγματικά εδώ και 4 μήνες που έχουμε αναλάβει και παρά τα όποια εμπόδια μπαίνουν από διαφόρους, (ακόμη και απειλές παραιτήσεων μελών ώστε η διοίκηση να ξαναπάει σε εκλογές) εμείς και η Φιλόπτωχος Αδελφότητα, παράγουμε έργο. Και σε εκλογές να μας πάνε, εμείς το έργο μας θα το συνεχίσουμε και ο κόσμος θα τους αποστραφεί. Ο κόσμος μας στηρίζει!

Είναι τυχαίο, πως οι τελευταίες δημοσιεύσεις στον τύπο, εναντίον της διοίκησής μας και του προσώπου μου, με διάφορες δήθεν καταγγελίες, είναι από τα ίδια άτομα που σήμερα καταγγέλλονται στην Εισαγγελία πως με πράξεις και παραλείψεις τους υπερχρέωσαν το ίδρυμα;

Τα 25 παιδιά μας, πλέον, έχουν καθημερινές δραστηριότητες και συμμετέχουν ενεργά στην καθημερινότητά τους. Θέλουμε όλους τους πολίτες δίπλα μας. Έχουμε ανάγκη από τη στήριξή τους για να συνεχίσουμε και εμείς με τη σειρά μας να φροντίζουμε τα παιδιά μας.

Καλώ τους συμπολίτες μας να μας βοηθήσουν οικονομικά, στηρίζοντας το μοναδικό ίδρυμα της πόλης που φιλοξενεί παιδιά από 5-18 ετών, με κατάθεση ακόμη και ενός μικρού ποσού, στους τραπεζικούς λογαριασμούς του ιδρύματος».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.