Στον Βόλο αύριο ο Υπουργός Παιδείας της Σερβίας

Θα γίνει ο αγιασμός του Σέρβικου σχολείου που λειτουργεί στην πόλη μας

Ο Υπουργός Παιδείας, Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης της Δημοκρατίας της Σερβίας κ. Mladen Sārcevic (Μλάντεν Σάρτσεβιτς) θα βρεθεί στον Βόλο αύριο Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Μαζί του θα είναι και ο Επίτιμος Πρόξενος της Σερβικής Δημοκρατίας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερβίας κ. Συμεών Γ. Τσομώκος. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρατεθεί δεξίωση σε εκπροσώπους φορέων, με τους οποίους, θα πραγματοποιηθούν και συναντήσεις από τις 7 το απόγευμα σε ξενοδοχείο του Βόλου.

Νωρίτερα, παρουσία του υπουργού Παιδείας, θα τελεστεί ο αγιασμός των μαθημάτων για τη νέα σχολική χρονιά στο Δημοτικό Σχολείο σέρβικης γλώσσας, το οποίο λειτουργεί φέτος στον Βόλο, για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Ο Αγιασμός θα τελεστεί συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις του σχολείου, το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, (στο χώρο του κτιρίου του Σ.Δ.Ε. και των δημοτικών επιτροπών παιδείας).

Στο Δημοτικό Σχολείο στη σέρβικη γλώσσα, βρίσκονται μαθητές που έλκουν την καταγωγή τους από την Σερβία και ζουν με τις οικογένειές τους στον Βόλο. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα που λειτουργούν σε όλη τη χώρα υπό την ευθύνη του Υπ. Παιδείας της Σερβίας, (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Βόλο).

Τα μαθήματα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, μετά τη λήξη των μαθημάτων στο ελληνικό σχολείο και οι μαθητές διδάσκονται γλώσσα και ιστορία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.