Στον Βόλο η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας

«Μεγίστη ευλογία για την Τοπική μας Εκκλησία και την πόλη του Βόλου αποτελεί η έλευση και ολιγοήμερο παραμονή στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Δαμάστας, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμη Ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος» όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Δημητριάδος.
Όπως τονίζεται, «η έλευση της Ιεράς Εικόνος εντάσσεται στο πρόγραμμα «Δημήτρια 2021», που εκπόνησε ο Ιερός Ναός ενόψει της πανηγύρεως του Αγίου Δημητρίου.
Η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Δαμάστας θα αφιχθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Βόλου την Κυριακή 24/10, στις 6μ.μ. και θα την υποδεχτούν ο Ιερός Κλήρος και φιλόχριστος λαός στα προπύλαια του Ναού. Θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Μαξίμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο.
Το πρωί της ιδίας ημέρας θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφ. Επισκόπου Ολβίας κ. Επιφανίου, ο οποίος θα ομιλήσει.
Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει προς προσκύνηση στον Ναό έως την Κυριακή 31/10 και κατά την διάρκεια της ενταύθα παραμονής της θα εξελιχθεί πλούσιο λατρευτικό πρόγραμμα, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.