Στους τοπικούς βουλευτές ρίχνουν ευθύνες οι οδηγοί που θα ξαναπληρώσουν τέλη ταξινόμησης

Τίτλους τέλους έβαλαν χθες στον αγώνα τους, που ξεκίνησε από τον Οκτώβριο του 2019, οι περίπου 3.500 ιδιοκτήτες Ι.Χ. αυτοκινήτων που αγόρασαν τα οχήματά τους το 2000 και το 2001 και καλούνται να πληρώσουν ξανά τα τέλη ταξινόμησης, ενώ έριξαν ευθύνες στους τοπικούς βουλευτές που παρά τις δεσμεύσεις δεν μπόρεσαν να λύσουν το πρόβλημα και είπαν ότι πλέον θα είναι απέναντί τους.
Στην έκτακτη συνάντηση που είχαν σήμερα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ήταν για άλλη μια φορά μικρή η συμμετοχή και εξέφρασαν την αγανάκτησή τους που θα αναγκαστούν να πληρώσουν ξανά από 80 ως 300 €, ανάλογα με την περίπτωση και στη συνέχεια, όπως ανέφεραν, θα πρέπει να τα διεκδικήσουν από τους υπαλλήλους που έκαναν την υπεξαίρεση.
Σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των παθόντων ιδιοκτητών αυτοκινήτων Γιάννης Μαστρογιάννης, τόνισε ότι όταν ξεκίνησε η περιπέτεια των συμπολιτών, πριν από πέντε μήνες, η πρώτη κίνηση που έγινε από την επιτροπή ήταν να απευθυνθεί σε δικηγόρους για να το παλέψουν νομικά, ενώ το επόμενο βήμα ήταν να βρεθεί πολιτική λύση στο πρόβλημα, γι’ αυτό το ανέδειξε και απευθύνθηκε στους τοπικούς βουλευτές.
Απογοητευμένος από την δυσάρεστη εξέλιξη, ο κ. Μαστρογιάννης τόνισε ότι «όλοι μας είπαν ότι έχουμε δίκιο και ότι θα προσπαθήσουν να το λύσουν. Αλλά πέρασαν πέντε μήνες και πριν από δύο ημέρες πήραμε την απάντηση, της ΑΑΔΕ μέσω του κ. Μπουκώρου, ότι δεν μπορούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να καλύψουν τα ποσά».
Ο κ. Μαστρογιάννης δήλωσε ότι η Επιτροπή των ιδιοκτητών ΙΧ που είχε συσταθεί σταματά τον αγώνα της και επιρρίπτει όλες τις ευθύνες στους πολιτικούς. “Ρίχνουμε την ευθύνη και στους έξι πολιτικούς του Βόλου. Θα έπρεπε μαζί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να λύσουν το πρόβλημα που απασχολεί περίπου 4.000 πολίτες. Οι ψηφοφόροι είναι διπλάσιοι και θα έπρεπε να το λάβουν υπόψη τους. Φταίμε και εμείς γιατί δεν ελέγχουμε ποιους στέλνουμε στη Βουλή. Θα μας βρούνε μπροστά τους και να είναι σίγουροι για αυτό”, επισήμανε ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.