Συγκέντρωση σήμερα στη μνήμη του Β. Μάγγου

Συγκέντρωση για να τιμήσουν τη μνήμη του Βασίλη Μάγγου διοργανώνουν φίλοι του και συλλογικότητες στον Βόλο, σήμερα Σάββατο 16 Ιανουαρίου στις 12 το μεσημέρι στη διασταύρωση των οδών Κ. Καρτάλη και Γαλλίας, έξω από το σπίτι του.
Σε ανακοίνωση του Συντονισμού Συλλογικοτήτων Βόλου κατά της καύσης Σκουπιδιών αναφέρεται ότι έξι μήνες έχουν περάσει από την απροειδοποίητη αναχώρηση στις 13 Ιούλη 2020 του Βασίλη Μάγγου. Επτά μήνες από το βίαιο ξυλοδαρμό του μπροστά στα δικαστήρια Βόλου στις 14 Ιούνη, την κακοποίησή του μέσα στο όχημα της ασφάλειας και το βασανισμό του στην αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Μια μέρα πριν, 13 Ιούνη, είχε προηγηθεί μεγάλη διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών που είχε ξεκινήσει από το Νοσοκομείο του Βόλου, πορεύτηκε προς το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ αλλάζοντας την πολυετή ατζέντα των διαμαρτυριών, προβάλλοντας το κεντρικό αίτημα να φύγει η ΑΓΕΤ από την πόλη.
Η αστυνομική βία κατά των διαδηλωτών δεν είχε προηγούμενο. Η κινητοποίηση των πολιτών έθετε στην κυβέρνηση, τους τοπικούς προύχοντες και τις πολυεθνικές έναν νέο κίνδυνο. Να πάνε στράφι οι νόμοι τους, οι επικερδείς επενδύσεις τους και όλο το χρήμα που κυκλοφορεί πάνω και κάτω από το τραπέζι».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.