Συγκέντρωση στον Αγ. Νικόλαο για την Κυριακάτικη αργία

Την Κυριακή από την Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου

Σε συγκέντρωση ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, διοργανώνει η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια Βόλου την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, άλλη μια Κυριακή τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά προς τέρψιν, τάχα, του αγοραστικού δυναμικού. «Μας καλούν ξανά να δουλέψουμε, να θυσιαστούμε για τα κέρδη των εργοδοτών, για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, κεφάλαιο και Ε.Ε. Άλλη μια Κυριακή μας ζητούν να ξεχάσουμε και τα τελευταία ψήγματα εργατικού δικαίου κερδισμένου με αίμα και αγώνες. Μια επίθεση που εξαπολύθηκε από το 1ο μνημόνιο και συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ως το 4ο μνημόνιο που βρίσκεται προ των πυλών. Μνημόνια που αλλάζουν μόνο πρόσωπα και υπογραφές, αλλά κατ’ ουσία αποτελούν, όλα, μια κλιμακούμενη σε ένταση και βάθος, καταδίκη του λαού και τη νεολαίας στη φτώχεια και την εξαθλίωση, που μετατρέπουν τους εργαζόμενους σε συγχρόνους σκλάβους χωρίς δικαιώματα», τονίζει.

Η Attack στην ανεργία και την επισφάλεια στηρίζει με όλες μας τις δυνάμεις τον αγώνα για να πάρουμε πίσω τις Κυριακές μας και δηλώνει ότι απαιτεί άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας, αυξήσεις στους μισθούς, λιγότερη δουλειά, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.