Συλλαλητήριο στη Ν. Ιωνία κατά των Αμερικανών

Από την Επιτροπή Ειρήνης, φοιτητές και Σωματεία

Συγκέντρωση και συλλαλητήριο, διοργανώνουν την Κυριακή 17 Νοεμβρίου στον Βόλο », η Επιτροπή Ειρήνης Βόλου, εργατικά σωματεία, σύλλογοι, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι, στη Λ. Ειρήνης με Καραμπατζάκη, στις 11 το πρωί, με πορεία προς το στρατόπεδο Γεωργούλα και σύνθημα «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω οι αμερικανοί».

Με αφορμή την κινητοποίηση της Κυριακής, σήμερα το πρωί ορισμένοι από τους φορείς παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, καλώντας όλους τους πολίτες να τιμήσουν τη φετινή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου δυναμώνοντας την πάλη ενάντια στην παρουσία του στρατού των ΗΠΑ στην περιοχή.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Βόλου, Θεόδωρος Καραγιάννης, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στη νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και στην αντιλαϊκή πολιτική στο εσωτερικό της χώρας, σημειώνοντας πως «τα όνειρα και οι ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα δεν χωρούν σ’ αυτή την σάπια πραγματικότητα. Έχουμε τη δύναμη να χτίσουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων. Ένα κόσμο με εμάς κυρίαρχους στον πλούτο που παράγουμε και στον τόπο μας».
Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Κώστας Στεργίου απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους εργαζόμενους, αναλύοντας τα μηνύματα του Πολυτεχνείου στην σημερινή εποχή.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν η Εύη Καρυδάκη από το Συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας, η Δέσποινα Ευαγγελινού από τον Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, η Μαρία Πλαγερά από τον Σύλλογο Καθαριστών – Καθαριστριών και ο Γιώργος Ρούσσας από τον Σύλλογο συνταξιούχων ΙΚΑ.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.