Συλλεκτικά αυτοκίνητα στην παραλία του Βόλου (φωτογραφίες)

Στο πλαίσιο του 8ου Ιστορικού Ράλλυ Ολύμπου

Δεκάδες πληρώματα από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό θα βρεθούν σήμερα σε Βόλο και Λάρισα, για να λάβουν μέρος στο περίφημο και εντυπωσιακό 8ο Ιστορικό Ράλλυ Όλυμπου 2019 (The Historic Rally of Olympian Gods ) -24η Μακεδονική Πλοήγηση, που θα πραγματοποιηθεί μέχρι την Κυριακή στη Θεσσαλία και είναι ενταγμένο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Ε.Ο.-ΦΙΛΠΑ.
Το περίφημο αυτό Ράλλυ διοργανώνεται τα τελευταία χρόνια από την πανίσχυρη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ-Θεσσαλονίκη) και το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ”-Ελασσόνα, που το θεσμοθέτησε το έτος 2011, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Λαρισαίων, τον Σύλλογο Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ), με την υποστήριξη της FIVA και της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ, ενώ τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Λαρισαίων της Π.Ε. Λάρισας και της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων (Αλυτάρχης κ. Νίκος Μπιμπλιτζής).

Σπάνια αυτοκίνητα σε Βόλο, Λάρισα, Τρίκερι, Πήλιο, Κάρλα
Σημειώνεται ότι οι πολυπληθείς φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα μοναδικά οχήματα, που σπάνια, πλέον, συναντά κανείς στους δρόμους σε όλη την υφήλιο, σε όλη τη διαδρομή, όπως αυτή ανακοινώθηκε από τη Διοργάνωση, αλλά και στα σημεία στάθμευσης, που είναι:
1. Λάρισα, κεντρική πλατεία, Σάββατο 5/10 ώρες 09.00-11.30 π.μ.
2. Βόλος, παραλία-κτίριο «Παπαστράτος», Σάββατο 5/10, ώρες 11.30 π.μ. -14.00 μ.μ.
3. Αγιά Κυριακή Τρικερίου, Σάββατο 5/10, ώρες 14.30-16.30 μ.μ.
4. Βόλος, πάρκο Ρ. Φεραίου, Κυριακή 6/10 ώρες 08.00-10.30 π.μ.
5. Κανάλια Μαγνησίας, Κυριακή 6/10 ώρες 11.00-12.00 π.μ.
6. Λάρισα, Κεντρική πλατεία και Αρχαίο Θέατρο, Κυριακή 6/10, ώρες 12.30-17.00 μ.μ

Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr ο πρόεδρος της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου, κ. Τέλης Δουλόπουλος, «Σήμερα γίνεται το 8ο Ράλι Ολύμπου, πλέον μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας θεσμός, όχι μόνο για τον Βόλο, αλλά για ολόκληρη την Ελλάδα, δεδομένου ότι ο αγώνας αυτός, το ράλι, προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αγώνων Κλασσικού Αυτοκινήτου. Η σημερινή διαδρομή είναι από τη Λάρισα στο Βόλο, από το Βόλο στο Τρίκερι, γυρίζουμε, κάνουμε μια στάση στις Μηλιές, από εκεί στο Βόλο, για να διανυκτερεύσουν στην πόλη τα πληρώματα. Περίπου στα 90 δωμάτια σε ξενοδοχεία έχουν ήδη κλειστεί από τους ανθρώπους που αγαπούν το παλιό αυτοκίνητο. Ο θεσμός συνδιοργανώνεται φέτος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το δήμο Λαρισαίων, από το Δίκτυο Περραιβία και από τη Λέσχη Κλασσικών Οχημάτων Βόλου και Θεσσαλονίκης και Λάρισας. Οι φετινές συμμετοχές των αυτοκινήτων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και φτάνουν τις 70».

Ανακατασκεύασε από την αρχή Μερσεντές του 1960
Ένα μοντέλο Μερσεντές του 1960, Αμερικανικών προδιαγραφών, βρέθηκε στην παραλία του Βόλου. Ιδιοκτήτης του ο κ. Γιώργος Γκοτσιάς, ο οποίος το αγόρασε από Γερμανό ιδιοκτήτη, σε όχι και τόσο καλή κατάσταση, και του έκανε ολική ανακατασκευή στη Λάρισα. Όπως δήλωσε στο magnesianews.gr «Η ανακατασκευή που έγινε στο συνεργείο που διατηρώ στη Λάρισα. Διήρκησε δυο χρόνια, το φτιάξαμε από το μηδέν. Βγάλαμε όλες τις βίδες από πάνω και ξαναμπαίνουν, για να έρθει το αυτοκίνητο στην αρχική του κατάσταση. Αγοράστηκε και data card από την Μερσεντές για να δούμε τι χρώμα είχε το αυτοκίνητο, όταν βγήκε από το εργοστάσιο, τι αριθμούς είχε όσον αφορά το σασμάν και τον κινητήρα. Ευτυχώς ήμασταν σωστοί στα νούμερα». Συνοδηγός του κ. Γκοτσιά είναι ο κ. Δημήτρης Χαρούλης.

Ένα Ντεσεβό φτιαγμένο από την αρχή
Στην παραλία του Βόλου βρέθηκε ένα Ντεσεβό, εποχής 1983, εισαγωγής από Βέλγιο, που ανήκει στην οικογένεια του κ. Χρήστου Μιχόπουλου. Όπως εξήγησε μιλώντας στο magnesianews.g, ο γραμματέας στη ΛΕΚΟΒ κ. Χρήστος Μιχόπουλος «o πατέρας μου το είχε δει, το αγοράσαμε και σιγά – σιγά ξεκινήσαμε να το φτιάχνουμε. Έγινε ανακατασκευή όλο από την αρχή. Πρέπει να κυκλοφορούν ακόμη 4 ή 5 στο Βόλο».

ΔΙΑΔΡΟΜΗ του 8ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΟΛΥΜΠΟΥ 2019

Σάββατο 5/10/2019

Λάρισα -Κεντρική πλατεία (εκκίνηση 10.00 π.μ.-12.00 π.μ. ), μετακίνηση μέσω της ΠΕΟ Λάρισας -Βόλου, Βόλος (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ- κτήριο «Παπαστράτος»-ανασυγκρότηση -εκκίνηση), Αγριά, Κ. Λεχώνια, Α. Λεχώνια, Μαλάκι, Αργαλαστή, Χόρτο, Μηλίνα, Αγία Κυριακή (Ανασυγκρότηση), Μηλίνα, Χόρτο, Αργαλαστή, Ε.Ο. Αργαλαστής-Βόλου, Μηλιές, Βυζίτσα, Πινακάτες, Άγιος Γεώργιος, Άγιος Βλάσιος, Άνω Λεχώνια, Κ. Λεχώνια, Αγριά, Βόλος (VOLOS PALACE- Διανυκτέρευση).

Κυριακή 6/10/2019 

Βόλος (Εκκίνηση 10.00 π.μ. από το Ξενοδοχείο VOLOS PALACE ), Μελισσάτικα, Κερασιά, Κανάλια, Λίμνη Κάρλα, Στεφανοβίκειο, ΠΕΟ Βόλου – Λάρισας, ΛΑΡΙΣΑ (Τερματισμός 13.00 – Αρχαίο Θέατρο Λάρισας).

Μια πρωτότυπη συνεργασία με τη Λέσχη VOLOSLENS για την ανάδειξη της Θεσσαλίας

Οι διοργανωτές αυτή τη φορά συνεργάζονται με μια αποδεδειγμένα αξιόλoγη και καταξιωμένη φωτογραφική Λέσχη, με σκοπό μέσα από την κλασσική αυτοκίνηση και τη φωτογράφιση των κλασσικών αυτοκίνητων, με εκατομμύρια φίλους σε όλο τον κόσμο, στο μοναδικό φυσικό περιβάλλον του Πηλίου, της Κάρλας και της Θεσσαλίας, να αναδείξουν τους μαγικούς «άγνωστους» προορισμούς της Θεσσαλίας σε όλο τον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο.
Σημειώνεται ότι η φωτογραφική λέσχη VolosLens δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στις καλλιτεχνικές φωτογραφικές εκδηλώσεις της περιοχής της Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.