Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων καλεί στην συγκέντρωση για το περιβάλλον

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Μαγνησίας καλεί όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, «όλους τους συναδέλφους μας, να συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Συγκέντρωση στην οποία συμμετέχουν 20 και πλέον εργατικά σωματεία και φορείς της πόλης μας,το Σάββατο 5 Ιούνη,στην παραλία του Βόλου (Άγαλμα), στις 7:00 μμ., παγκόσμια μέρα για το περιβάλλον.
Η καύση των σκουπιδιών αποτελεί συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων της ΝΔ όπως και προηγούμενα του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί που ο ένας σταματάει το κόψιμο, ο άλλος ξεκινάει το ράψιμο. Υπηρετούν ακριβώς αυτή η πολιτική που από τη μία χρηματοδοτούνται επιχειρηματικοί όμιλοι για τις «πράσινες μπίζνες» τους και από την άλλη μετατρέπεται μια ολόκληρη πόλη σε σκουπιδότοπο, σε αποδέκτη επεξεργασίας δεκάδων χιλιάδων τόνων σκουπιδιών για παραγωγή τοξικών αποβλήτων για καύση.
Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την μείωση του ενεργειακού κόστους και την απόκτηση φτηνών πρώτων υλών. Σήμερα υπάρχει όλη η τεχνογνωσία και οι επιστημονικές μελέτες ώστε και παραγωγή να υπάρχει από τις τσιμεντοβιομηχανίες και αυτή να γίνεται χωρίς επιπτώσεις και από τους εργαζόμενους σε αυτές και από τους κατοίκους της πόλης μας. Αυτό όμως σκοντάφτει στο «ζύγι κόστους – οφέλους».
Απαιτούμε:
• Να σταματήσει η καρκινογόνα καύση σκουπιδιών και ΠΕΤ-ΚΟΚ.
• Όχι στην παραγωγή RDF/SRFστη Μονάδα επεξεργασίας Απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Βόλου.
• Όχι στην Πράσινη ανάπτυξη της ΕΕ και της κυβέρνησης, που μετατρέπει τη διαχείριση του περιβάλλοντος σε πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.
• Να σταματήσει η κοροϊδία με μετρήσεις και επιτροπές ελέγχου που νομιμοποιούν τις καρκινογόνες διοξίνες, αφού αυτά αλλάζουν κατά όπως βολεύει την κερδοφορίας τους.
• Διαλογή στην πηγή, ανακύκλωση, αερόβια κομποστοποίηση, χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα και Συμπράξεις Δημοσίου – Ιδιωτικού Τομέα».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.