Συμμαχία για το Νερό: Έσπειραν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Για το θέμα της εκπόνησης μελέτης ανάθεσης της λειτουργίας του Βιολογικού σε ιδιώτη

Η σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, με θέμα την εκπόνηση μελέτης ανάθεσης της λειτουργίας του βιολογικού σε ιδιώτη, συνιστά πραξικόπημα και εντάσσεται στην πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής να αποφασίζει και να διατάζει χωρίς διάλογο με την κοινωνία, μια πολιτική ωστόσο που την πληρώνουμε ακριβά όπως το χριστουγεννιάτικο φιάσκο με τις πολυήμερες διακοπές νερού, σε μεγάλο τμήμα της πόλης και σε χωριά του Πηλίου, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Συμμαχία για το Νερό.

«Σήμερα λοιπόν έπεσαν οι μάσκες και η δημοτική αρχή πραγματοποίησε την πιο θεαματική της κωλοτούμπα εξαπατώντας τους ψηφοφόρους. Το νερό έπαψε γι’ αυτήν και επίσημα να είναι δημόσιο αγαθό, παρά τις βαρύγδουπες προεκλογικές δεσμεύσεις περί του αντιθέτου.
Άνοιξε την κερκόπορτα στον “επενδυτή” ο οποίος υπάρχει και λειτουργεί με μοναδικό στόχο το κέρδος. Έτσι η ιδιωτικοποίηση επιχειρείται να ξεκινήσει από τον βιολογικό παρά το γεγονός ότι η πολύ μικρότερης κλίμακας ιδιωτικοποίηση, που η προηγούμενη δημοτική αρχή στα μουλωχτά πέρασε στον τομέα της υδρομέτρησης, απέτυχε οικτρά», αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τη Συμμαχία για το Νερό, η κοινωνία είναι παντού αντίθετη στην ιδιωτικοποίηση των φυσικών αγαθών και ιδιαίτερα του νερού, όπως απέδειξαν τα δημοψηφίσματα στη Θεσσαλονίκη και την Ιταλία και ο ξεσηκωμός στην Ιρλανδία και αλλού. Η επιβολή της γίνεται με τη χρήση βίας και αυταρχικής- φασιστικής πολιτικής.

Όσες φορές οι πολίτες διεκδίκησαν το δικαίωμα τους στην ενημέρωση και το διάλογο, βρήκαν απέναντι τους αστυνομικές δυνάμεις. Πριν ακριβώς δυο χρόνια, βιώσαμε τον ξυλοδαρμό πολιτών έξω από την ΔΕΥΑΜΒ, οι οποίοι ήθελαν απλά να παραστούν σε συνεδρίαση του ΔΣ για την άρδευση. Το ίδιο σκηνικό της φρούρησης της ΔΕΥΑΜΒ από αστυνομικές δυνάμεις επαναλήφθηκε πριν από μια βδομάδα. Η ιδιωτικοποίηση σχεδόν πάντα διασφαλίζεται με αστυνομική καταστολή γεγονός καθόλου τυχαίο, τονίζει.

«Και ενώ η δημοτική αρχή ασχολείται αποκλειστικά με το ξεπούλημα του βιολογικού, η μόλυνση του Παγασητικού συνεχίζεται, όπως αποκαλύφθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. Ο επιστημονικός κόσμος ανησυχεί και κάποιοι μιλάνε για το ενδεχόμενο τεράστιας καταστροφής, εφόσον συνεχιστεί η αδιαφορία της δημοτικής αρχής. Η ζωή μας, ο Παγασητικός και η οικονομία της περιοχής μπαίνουν σε περιπέτεια», καταλήγει η ανακοίνωση της Συμμαχίας για το Νερό.

Η Συμμαχία ζητά τη διασφάλιση το γρηγορότερο της σωστής λειτουργίας του βιολογικού με προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού και την αναγκαία χρηματοδότηση, το ξεκίνημα διαλόγου για την αποκατάσταση του δημόσιου- δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ που λειτουργεί ως μια καθαρά ιδιωτική επιχείρηση. Και την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στους χώρους που παίρνονται αποφάσεις.

Τέλος, καλεί αύριο Παρασκευή 24/2 και ώρα 11:00, όλους και όλες στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου για να δείξουν με την παρουσία τους, την αντίθεση της κοινωνίας στην επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.