Εκδήλωση για την προστασία του Παγασητικού, την αναβάθμιση της λειτουργίας του Βιολογικού και την αποτροπή της εκχώρησης της λειτουργίας του σε ιδιώτη, διοργανώνεται την Τετάρτη 29 Μαρτίου, 18:00, αμφ. Κορδάτου Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Θόλος)όπως έκανε γνωστό προς τον Σύλλογο Εργαζομένων ΔΕΥΑΜΒ η «Συμμαχία για το νερό».

Όπως τονίζεται, «ως «Συμμαχία για το Νερό» θεωρούμε ότι τα στοιχεία που έχουν έρθει στη δημοσιότητα σε ότι αφορά τη ρύπανση του Παγασητικού από την πλημμελή λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού πρέπει να σημάνουν συναγερμό σε ολόκληρη τη Μαγνησία. Η ρύπανση του Παγασητικού θα έχει σοβαρότατες επιπτώσεις στο περιβάλλον, τη δημόσια υγεία και την τοπική οικονομία του Βόλου και των παράκτιων περιοχών του Παγασητικού.

Θεωρούμε επίσης ότι ο Παγασητικός θα βρεθεί σε ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο αν η Δημοτική Αρχή Βόλου εκχωρήσει τη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη – εργολάβο. Πολύ σοβαρές θα είναι οι επιπτώσεις και στην τσέπη των δημοτών γιατί θα υπάρξει αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΜΒ ενώ παράλληλα θα ανοίξει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση της ύδρευσης και της άρδευσης.

Με στόχο τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την προστασία του Παγασητικού και την αποτροπή της εκχώρησης του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα, σας προσκαλούμε σε μια ανοιχτή διαδικασία διαλόγου κατά την οποία όλοι οι φορείς της πόλης και του Νομού θα έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν.

Η εκδήλωση-συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 18:00’.