Συμμαχία για τον Βόλο: «Λογοδοσία για τις μισθώσεις ακινήτων και τις αποζημιώσεις των πληγέντων από τον «Elias»»

Το θέμα διαχείρισης των μισθώσεων που αφορούν στο κατάστημα της πλατείας Ελευθερίας Βόλου και στον ξενώνα Σιτσιλιάνου στη Μακρινίτσα, θέτει στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου για την λογοδοσία του 2ου διμήνου 2024, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκος Παπαπέτρος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαπέτρος ζητεί από την δημοτική αρχή να του χορηγηθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούν στην διαχείριση των μισθώσεων για το κατάστημα της πλατείας Ελευθερίας Βόλου και τον ξενώνα Σιτσιλιάνου στη Μακρινίτσα, για την περίοδο από το έτος 2014 μέχρι και σήμερα. Ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τα βεβαιωμένα ποσά οφειλών, τον χρόνο δημιουργίας οφειλών και τη βεβαίωση αυτών, τα εισπραχθέντα ποσά, τις δικαστικές και εξώδικες ενέργειες που έγιναν για τη διασφάλιση και προστασία των συμφερόντων του Δήμου και την είσπραξη των σχετικών απαιτήσεων. Επίσης, καλεί την δημοτική αρχή να δώσει εξηγήσεις για  τυχόν καθυστερήσεις.

Για τις καθυστερήσεις των αποζημιώσεων

Εξίσου σημαντικό είναι το θέμα που θέτει στην συνεδρίαση της λογοδοσίας της δημοτικής αρχής Βόλου, που έχει προγραμματιστεί για την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου, στις 14:30,  η δημοτική σύμβουλος της «Συμμαχίας για τον Βόλο» και αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βιολέττα Καντόλα.

Το θέμα αφορά στην  αναζήτηση των αιτίων και ευθυνών σχετικά με τις καθυστερήσεις στην καταβολή αποζημιώσεων των πληγέντων του Δήμου Βόλου από την θεομηνία «ΕLIAS». Στο πλαίσιο αυτό, η κ. Καντόλα καλεί την δημοτική αρχή να ενημερώσει αναλυτικά το Σώμα για τα ακριβή ποσά επιχορηγήσεων, τον αριθμό των ληφθέντων δόσεων, τις ημερομηνίες καταβολής τους, την κατανομή και διαδρομή τους σε κωδικούς του προϋπολογισμού του Δήμου, τον συνολικό αριθμό αιτήσεων των πληγέντων και τον αριθμό των εκκρεμών μέχρι σήμερα αιτημάτων. Τέλος, ζητεί ενημέρωση σχετικά με τις επίσημες αποφάσεις του Δήμου Βόλου για τα κριτήρια που καθόρισαν τις καταβολές προς τους δικαιούχους του Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.