Συνάντηση δικτύωσης στελεχών του Ξενώνα Αστέγων και της Arsis

Δικτύωση του Ξενώνα Αστέγων Βόλου και της ΜΚΟ Arsis στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 29 Απριλίου . Η ΜΚΟ Arsis εκπροσωπήθηκε από την κ. Κλειώ Σαββάκη,  Ψυχολόγο και Σύμβουλο απασχόλησης, καθώς και από την έτερη ψυχολόγο της δομής και τον κοινωνικό λειτουργό του streetwork ενώ ο Ξενώνας Αστέγων εκπροσωπήθηκε από την κ.  Βησσαρία Θεοδωροπούλου Κοινωνική Λειτουργό -Συντονίστρια και από την κ.  Βαρβάρα Ιτούδη Διοικητικό/Οικονομικό Υπεύθυνο της δομής.

Αμφότερες οι δομές ενημέρωσαν για το έργο τους, τον τρόπο λειτουργίας τους και τα περιστατικά που εξυπηρετούν. Επίσης έγιναν εκτενείς αναφορές στις προϋποθέσεις ένταξης στο ξενώνα αστέγων, στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα μεγέθη των ωφελούμενων που μπορούν να εξυπηρετήσουν. Ένα σημαντικό και ιδιαίτερα ενδιαφέρον μέρος της συζήτησης ήταν οι αναφορές στον τρόπο που διαχειρίζονται τις παρεμβάσεις στον δρόμο  οι δυο  δομές, ανταλλάσσοντας καλές πρακτικές. Τέλος, συζητήθηκε πως μπορούν  να προωθήσουν τη μεταξύ τους συνεργασία προκειμένου να αντιμετωπίσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα περιστατικά που προκύπτουν.

Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Βόλου (Συνεχιζόμενη δράση) συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο + (ΕΚΤ+) στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θεσσαλία 2021-2027» Άξ.Πρ. 4Β – Δράσεις ενίσχυσης της Κοινωνικής Συνοχής και αντιμετώπισης της φτώχειας, με κωδικό ΟΠΣ 6003250. Για πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις του Ξενώνα Αστέγων, μπορείτε να επικοινωνείτε στο 2421091614.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.