Συνάντηση για την τσιπουροκατάνυξη

Με τον πρόεδρο των αποστακτηρίων Ελλάδος κ. Δημήτρη Αποστολάκη συναντήθηκε ο Κώστας Χαλέβας στο επιμελητήριο Μαγνησίας όπου έγινε συζήτηση για το σύνολο των εκδηλώσεων που πρόκειται να διεξαχθούν στο Βόλο με στόχο την προβολή της αναγνωρισιμότητας του τσίπουρου ως εθνικό προϊόν, δίνοντας παράλληλα μηνύματα ενημέρωσης του πολίτη για την επικινδυνότητα των μη επώνυμων προϊόντων καθώς και για την μείωση της υπεραξίας αυτών.

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που θα είναι υπό την αιγίδα τόσο της UNESCO όσο και του Υπουργείου Τουρισμού θα διεξαχθούν παράλληλες εκδηλώσεις και ενημερωτικές ημερίδες.

Στόχος είναι όπως επισήμανε ο Κώστας Χαλέβας στο σύνολο των εκδηλώσεων να ενταχθεί και ένα παγκόσμιο συνέδριο με συμμετέχοντες φορείς που υλοποίησαν ρεκόρ Γκίνες προκειμένου να τα αξιολογήσουν και να καταλήξουν σε συμπεράσματα για τα οφέλη που προέκυψαν από τα συγκεκριμένα ρεκόρ Γκίνες που υλοποίησαν στην χώρα τους.

Τέλος την κορωνίδα των εκδηλώσεων θα αποτελέσει το πολυσυζητημένο ρεκόρ Γκίνες της τσιπουροκατάνυξης όπου θα καταγραφεί το μεγαλύτερο τραπέζι παγκοσμίως με παραδοσιακά εδέσματα μεσογειακής διατροφής τα οποία αποτελούν και την άυλη πολιτισμική μας κληρονομιά.

Με την οριστικοποίηση της ημερομηνίας από τον φορέα υλοποίησης των ρεκόρ Γκίνες θα δοθεί στη δημοσιότητα η τελική ημερομηνία των εκδηλώσεων οι οποίες θα αποτελέσουν ένα πόλο έλξης τουριστών ανάλογο με τις εκδηλώσεις της Γερμανίας του October fest.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.