Συνάντηση του Job Center με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Μαγνησίας

Την Τετάρτη 19/6/2024 με πρωτοβουλία του Γραφείου Διευκόλυνσης, Ενδυνάμωσης και Τεκμηρίωσης της Απασχόλησης Job Center του Δήμου Βόλου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα στελέχη του Job Center κ. Βαλσάμη Μαρκέλλα, Συντονίστρια-Κοινωνική Λειτουργός  και ο κ. Χριστοδούλου Γεώργιος-Σταύρος , Ψυχολόγος συνάντησαν στα γραφεία της ΔΔΕ τον Διευθυντή της ΔΔΕ Μαγνησίας κ. Σαβελίδη Σωκράτη και τις κ.κ. Φασουράκη Ρηγώ, Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων και Σδρούλια Άννα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των στελεχών της ΔΔΕ για το πλαίσιο λειτουργίας του Job Center, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες και ιδιαιτέρως για τις υπηρεσίες επαγγελματικού προσανατολισμού σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, το οποίο αποτελεί και άμεση προτεραιότητα για την ΔΔΕ. Κύριος στόχος ήταν η διερεύνηση συνεργασίας στην παροχή υπηρεσιών του επαγγελματικού προσανατολισμού με εστίαση στα λιγότερα κοινωνικοοικονομικά ευάλωτα  νοικοκυριά της πόλης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα, ενώ εκφράστηκε η αμφίδρομη επιθυμία για προοπτική συνεργασίας του Job Center με την ΔΔΕ Μαγνησίας από το νέο σχολικό έτος (2024-2025), με γνώμονα την προώθηση δράσεων επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Βόλου και ειδικότερα της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ, στην οποία εντοπίζονται οι μεγαλύτερες κοινωνικοοικονομικές ανισότητες. Τέλος, δόθηκε κατάλληλα διαμορφωμένο ενημερωτικό υλικό.

 

Το Γραφείο Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσης και τεκμηρίωσης της απασχόλησης (Job Center) στην περιοχή παρέμβασης – ΣΒΑΑ Βόλου» με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 6005092, είναι συνεχιζόμενη δομή προιώθησης της απασχόλησης στα πλαίσια εφαρμογής της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ) Βόλου και χρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος “Θεσσαλία 2021-’27”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.