Σύνδεσμος Βιομηχανιών: Θετικό δείγμα της νέας κυβέρνησης η ανάπτυξη και η επιχειρηματικότητα

Επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου των μελών του ΣΕΒ και του ΣΒΘΣΕ

Με στόχο την ενίσχυση της βιομηχανίας στην περιφέρεια, αλλά και την εμπέδωση της στρατηγικής συνεργασίας των βιομηχανικών συνδέσμων, αντιπροσωπεία της διοίκησης και στελεχών του ΣΕΒ, με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο, κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο και το Γενικό Διευθυντή, κ. Αλέξανδρο Χατζόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βόλο την 23η Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα επαφών του ΣΕΒ περιλάμβανε επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες επιχειρήσεων – μελών του Συνδέσμου.

Στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας ΣΕΒ-ΣΘΒΣΕ συνδιοργανώθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχαν οι κ. Ελένη Κολιοπούλου, Πρόεδρος ΣΒΘΣΕ, κ. Κωνσταντίνος Μπίτσιος, Αντιπρόεδρος ΣΕΒ, κ. Ευφροσύνη Δαγλαρίδου, Γενική Διευθύντρια του ΣΒΘΣΕ, και ο κ. Αλέξανδρος Χατζόπουλος Γενικός Διευθυντής του ΣΕΒ. Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας τις προκλήσεις για την ελληνική βιομηχανία και τις ανάγκες της περιφερειακής βιομηχανίας.
Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου οι εκπρόσωποι των ΣΕΒ-ΣΘΒΣΕ επισήμαναν τα εξής:

Ελένη Κολιοπούλου
: «Η νέα Κυβέρνηση σε προθέσεις αλλά και σε νομοθέτηση δίνει δείγμα γραφής θετικό για την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα. Επιλύονται και δείχνεται ότι θα επιλυθούν σε μεγάλο βαθμό πολλά θέματα που εκκρεμούσαν σε όλα τα επίπεδα της οικονομίας. Επικεντρωνόμενοι σε ζητήματα που θέλουν άμεση αντιμετώπιση αναφερόμαστε: στο υψηλότατο κόστος ενέργειας για τις ενεργοβόρες επιχειρήσεις, στην οργάνωση του χρόνου εργασίας για επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και έντονης εποχικότητας, όπως οι επιχειρήσεις του κλάδου της αγροδιατροφής. Στη συντόμευση και στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδοτήσεων για την λειτουργία και την ανάπτυξη των βιομηχανικών εγκαταστάσεων αλλά και στο κόστος χρηματοδότησης που όπως και το κόστος ενέργειας δεν δείχνουν σημεία εκτόνωσης προς τα κάτω για την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων.»

Κων/νος Μπίτσιος: «Είμαστε σε κρίσιμη καμπή. Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος, η μείωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων, η άρση των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων αποτελούν βήματα στη σωστή κατεύθυνση. Όμως χρειαζόμαστε θαρραλέες μεταρρυθμίσεις, περισσότερες επενδύσεις, ανταγωνιστική φορολογία στην εργασία και στην παραγωγή, ψηφιοποίηση της οικονομίας και του κράτους, σύγχρονη εκπαίδευση, κράτος δικαίου, κοινωνική συνοχή και βέβαια εθνική συνεννόηση. Ο ΣΕΒ είναι εδώ για να βοηθήσει με όλες τους δυνάμεις στο αναπτυξιακό εγχείρημα όπου πρώτο ρόλο παίζει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα.

Ευφροσύνη Δαγλαρίδου: «Σε διαπεριφερειακό και τοπικό επίπεδο έχουμε διατυπώσει μία σειρά προτεραιοτήτων που αφορούν στις αναγκαιότητες: επιτάχυνσης της επέκτασης του Δικτύου Φυσικού Αερίου στη Στερεά Ελλάδα για σύνδεση των επιχειρήσεων σε περιοχές που δεν καλύπτονται, της ολοκλήρωσης διαδικασιών σύνδεσης του σιδηροδρόμου, των οδικών δικτύων και των λιμένων για την αποτελεσματική εξυπηρέτηση της διακίνησης πρώτων υλών και προϊόντων και τέλος στην αναγκαιότητα αναβάθμισης των δικτύων τηλεπικοινωνιών.»

Αλέξανδρος Χατζόπουλος: «Σήμερα, η ελληνική βιομηχανία έχει μπροστά της μια διπλή πρόκληση. Πρέπει παράλληλα να αντιμετωπίσει τις μεγάλες εκκρεμότητες από το παρελθόν, για παράδειγμα τη δημιουργία ενός ευνοϊκότερου ρυθμιστικού και φορολογικού περιβάλλοντος, αλλά και να δει κατάματα και χωρίς φόβο τις αλλαγές, που φέρνει η τεχνολογική επανάσταση. Η αναβάθμιση και ο μετασχηματισμός της βιομηχανίας μας είναι μονόδρομος, για μπούμε δυναμικά στην εποχή των ραγδαίων αλλαγών στα μοντέλα κατανάλωσης και παραγωγής διεθνώς, στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Με την ενεργό συμμετοχή των επιχειρήσεων και των βιομηχανικών συνδέσμων καλούμαστε να καλύψουμε κατά προτεραιότητα το επενδυτικό κενό και το χάσμα δεξιοτήτων εάν θέλουμε κερδίσουμε το στοίχημα της βιώσιμης ανάπτυξης. »

Το πρόγραμμα συνεχίζεται το απόγευμα με την κοινή ενημερωτική εκδήλωση ΣΘΒΣΕ και ΣΕΒ, που έχει ως θέμα: «Αλλαγές και εξελίξεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων». Στην εκδήλωση στελέχη του ΣΕΒ, του ΙΟΒΕ και της διαΝΕΟσις θα κάνουν εξειδικευμένες παρουσιάσεις για τις αλλαγές και προκλήσεις στα εργασιακό περιβάλλον, το Αναπτυξιακό Νομοσχέδιο και τις Αλλαγές στο Ρυθμιστικό Περιβάλλον.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.