Συνεχής η διακονία του «Εσταυρωμένου»

Δίπλα σε άπορους, ηλικιωμένους, οικογένειες, μαθητές…

Εδώ και αρκετά χρόνια η τοπική Εκκλησία μέσω του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος» έχει ανοίξει την αγκαλιά της σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες στη ζωή τους. Αν και το όνομα του Συλλόγου παραπέμπει στη στήριξη των κρατουμένων, ο Εσταυρωμένος δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό, αλλά βρίσκεται δίπλα σε άπορους, ηλικιωμένους, οικογένειες, μαθητές, στηρίζοντάς τους τόσο οικονομικά, όσο και με τρόφιμα, ενδύματα, βιβλία και άλλα είδη που χρειάζονται.
Προκειμένου να στηρίξει τους εκατοντάδες ανθρώπους στον Βόλο αλλά και ανά την Ελλάδα, με μεγάλες ανθρωπιστικές αποστολές, που αναζητούν χείρα βοηθείας, ο Εσταυρωμένος έχει αναπτύξει ένα μεγάλο και σημαντικό δίκτυο από εθελοντές και συνεργάτες, που βρίσκονται πανταχού παρόντες, έτοιμοι να δράσουν.
Εθελοντές στελεχώνουν το Κέντρο Υποδοχής του στον Βόλο, ενώ μεγάλη προσπάθεια γίνεται και για την ψηφιοποίηση του αρχείου του Εσταυρωμένου. Ταυτόχρονα άνθρωποι του Συλλόγου βρίσκονται στον χώρο έκθεσης διαφόρων ειδών, που προσφέρονται δωρεάν στους απόρους, ενώ υπάρχουν χώροι με ρούχα και υποδήματα- δωρεές από συμπαραστάτες του έργου του «Ε»- στο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας.
Την ίδια στιγμή ο Εσταυρωμένος έχει και εργαστήριο ραπτικής, όπου εθελόντριες και συνεργάτες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ράβοντας σεντόνια και ό,τι άλλο χρειάζονται οι άνθρωποι που προστρέχουν για βοήθεια στον Εσταυρωμένο. Εκτός από την έμπρακτη και μεγάλη βοήθεια, εθελοντές και συνεργάτες κάθε Τρίτη στις 10 το πρωί βρίσκονται στο εκκλησάκι του Εσταυρωμένου και τελούν Ιερά Παράκληση στον Προστάτη Άγιο των συνεργατών του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”, τον Άγιο Λουκά, τον ιατρό.
Ο Εσταυρωμένος το τελευταίο διάστημα, αλλά και ακόμη μια φορά απευθύνει έκκληση στήριξης του έργου του κι από άλλους εθελοντές, προκειμένου να μπουν σε αυτή την αγκαλιά και να συμβάλουν στην ανακούφιση του πόνου πολλών συνανθρώπων. «Μακάρι από τον Σεπτέμβριο να έρθουν κοντά μας και άλλοι εθελοντές, για να διευκολύνουν τις εργασίες των συνεργατών μας», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τον Εσταυρωμένο, τις δράσεις του οποίου μπορείτε να δείτε στη ιστοσελίδα του www.estavromenos.net.


Αλλάζει η λειτουργία των κοινωνικών
δομών του “Εσταυρωμένου” το καλοκαίρι

Με διαφορετικό ωράριο θα συνεχιστεί η λειτουργία των κοινωνικών δομών του Εσταυρωμένου για την περίοδο του καλοκαιριού και ειδικότερα για τους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου.
Ειδικότερα:
1. Το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας (ΚΕ.Δ.Α.Β.), Θουκυδίδου 10,
* τον ΙΟΥΛΙΟ θα λειτουργεί ΜΟΝΟ κάθε Τρίτη (10:-00 π. μ. – 12: 30 μ.μ. ), για να εξυπηρετεί τους άπορους και τις κοινωνικές υπηρεσίες. Τις υπόλοιπες ημέρες θα εκτελούνται έργα ανακαίνισης των χώρων του.
* τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ το ΚΕ.Δ.Α.Β. θα παραμείνει κλειστό

2. Το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων και άλλων ευπαθών ομάδων
* τον ΙΟΥΛΙΟ και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ δεν θα λειτουργεί
3. Το εργαστήριο Ραπτικής, το οποίο εγκαταστάθηκε στο ΚΕ.Δ.Α.Β
* τον ΙΟΥΛΙΟ και τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ θ’ ακολουθήσει το πρόγραμμα του ΚΕ.Δ.Α.Β.

4. Οι 4 χώροι φιλοξενίας του “ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ”
* θα λειτουργούν κανονικά με τα πέντε πρόσωπα που ήδη φιλοξενεί.
5. Οι ζωντανές ραδιοφωνικές του εκπομπές του “Ε” στον Ρ/Σ της τοπικής Εκκλησίας: “Ορθόδοξη Μαρτυρία” (104 των FM) θα διακοπούν. Θα αναμεταδίδονται παλαιότερες. Για έκτακτα περιστατικά, ο “Εσταυρωμένος ” θα λειτουργεί μέσω του π. Θεοδώρου, από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.